Nieuws - 4 oktober 2020   11:07 Shock in Oostenrijk: Axamer Lizum blijft mogelijk gesloten

Door:

Het nieuws vanuit Oostenrijk gaat er vooral over dat het wintersporten relatief normaal mogelijk gaat zijn, maar het skigebied Axamer Lizum is het daar niet mee eens. Er liggen plannen om de gehele winter gesloten te blijven! 
Dat de coronapandemie voor rare situaties gaat zorgen deze winter, dat mag inmiddels al wel duidelijk zijn. Maar wat er precies gaat gebeuren, daar kan niemand nog iets zinnigs over zeggen. Veel skigebieden willen er alles aan doen om de boel open te houden en dat zal wellicht een grote uitdaging worden, eentje die Axamer Lizum eigenlijk niet meer ziet zitten.

Geld

Het liftbedrijf van Axamer Lizum heeft een vrijstelling aangevraagd op de verplichting om het skigebied te openen in de winter en komende maandag zal dit besproken worden tijdens een crisisberaad in het Oostenrijkse dorp.

Voor Axamer Lizum is de belangrijkste beweegreden om de boel mogelijk dicht te houden vooral een financiële kwestie. De Oostenrijkse pandemiewet beschrijft namelijk dat men recht heeft op een schadeloosstelling en dat kan zo’n financiële strop worden voor het gebied, dat ze dat mogelijk niet gaan overleven. Ze vrezen ook voor negatieve reisadviezen vanuit de buurlanden, de bijbehorende annuleringen en daardoor een bijzonder slechte winter waar ze financieel niet bovenop kunnen komen.

Klap voor de regio

De burgemeester van Axamer Lizum heeft geschokt gereageerd op het verzoek van het liftbedrijf en heeft tegen de Tiroler Tagszeitung laten weten dat dit een ramp gaat worden voor de locale horeca en andere bedrijven die vertrouwen op toerisme. Morgen zal tijdens een crisisoverleg waarschijnlijk meer duidelijkheid komen over de situatie in het dorp, maar het ziet er dus niet heel rooskleurig uit.

Axamer Lizum is voorlopig het eerste skigebied dat mogelijk deze winter gaat overslaan vanwege de coronapandemie, maar wellicht dat er na het maken van deze keuze meer gebieden gaan volgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws