Nieuws - 3 november 2015   9:55 Shred Masters Landgraaf: Foto’s en Uitslag!

Door:

Afgelopen zondagmiddag werd de derde Dutch Cup wedstrijd van dit seizoen verreden. Dit keer was Shred Masters aan de beurt en wel in het prachtige SnowWorld Landgraaf. Er stonden maar liefst 63 deelnemers op de startlijst, maar wie gingen er met de prijzen naar huis? Check de recap compleet met foto’s!

In het midden van de langste indoor skihal van Nederland, SnowWorld Landgraaf, hebben de shapers hard gewerkt om een funpark neer te zetten. Het voordeel van zo’n lange baan is dat je er ook een unit van park kan bouwen en uiteraard stond deze vol met meerder kickers, rails en andere features!

Dutch Cup

Tijdens Shred Masters kregen alle deelnemers in totaal drie runs in dit park. Bij de eerste run moesten de atleten goed scoren met airtime op de kickers en vervolgens waren de rails aan de beurt in run nummero 2. De deelnemers kregen vervolgens een score en voor de derde run werden ze voor een keuze gezet; waar wil je verbeteren: op de kickers of op de rails? Uiteindelijk telde de hoogst scorende run op beide onderdelen en deze punten werden gecombineerd tot een eindgetal. Degene met de meeste punten zou met de hoofdprijs naar huis gaan!

Freestyle Ski

We trappen het feest af met de skiërs die uiteraard weer aanwezig waren in Landgraaf. Tijdens Shred Masters waren de volgende categorieën aanwezig: Youth Men, Junior Men en Senior Men.

Youth Men

In de categorie Youth Men waren de gebruikelijke namen weer aanwezig, maar deze keer werden ze aangevoerd door een gezicht die dit seizoen nog niet eerder in actie was gekomen: Ruud Rosikowski deed voor het eerst mee met een Dutch Cup wedstrijd!

De overige deelnemers Jamie Koster, Lucas Laudy en Troy Graham hadden eerder in het seizoen al laten zien wat ze in hun mars hadden en dus was het erg spannend tijdens Shred Masters. Maar goed, uiteindelijk kon er natuurlijk maar één de beste zijn en deze keer was het toch echt Lucas Laudy die volle bak stond te shinen op de piste! De jonge skiër uit Maarn mocht als eerste starten en tijdens zijn eerste run wist hij gelijk de toon te zetten. Met een 720 scoorde hij uiteindelijk 80.67 punten op de kicker en de andere deelnemers konden niet meer bij hem in de buurt komen. Jamie Koster had een wat mindere eerste run op de kicker en moest genoegen met 41.67 punten, waardoor hij terecht kwam op een voorlopige derde plaats, achter Troy Graham.

Dutch Cup

Toen het tijd was voor de tweede run, waarbij de rails aangevallen moesten worden, wist Lucas Laudy alweer het niveau te bepalen. Met een strakke railrun scoorde hij 78.67 punten waarmee het eigenlijk al wel duidelijk was dat hij de overwinning op zondag echt niet meer weg ging geven. Jamie Koster scoorde 54.33 punten op de railsectie, Troy Graham 41.00 en Ruud Rosikowski kwam uit op 28.33 punten.

Dutch Cup

Tijdens de derde run kon bijna niemand meer zijn runs verbeteren, maar dit gold niet voor Jamie Koster want die wist er nog wat extra’s uit te persen. Hij koos er namelijk voor om het nog een keer op de kicker te proberen en door deze verbetering kwam hij uit op een gemiddelde van 53.67 punten wat hem een tweede plek opleverde. Troy kon Ruud nog achter zich houden met 46.17 punten, waar Ruud gecombineerd 30.00 punten behaalde. De grote winnaar van de avond, Lucas Laudy, kon met een gemiddelde van 79.67 punten tevreden richting huis afreizen.

Dutch Cup

Junior Men

Ook in de categorie Junior Men stonden bekende namen op de lijst! Elia Mitalas en Nino Kalmeijer waren weer aanwezig nadat ze Big Air Masters in Skidome Rucphen hadden laten schieten en uiteraard was Arne Acke ook weer van de partij.

Arne had meteen de eer om deze categorie te openen op de kicker, maar zijn eerste run was niet meteen z’n beste! De jury had moeite om tot een goede score te komen en de resultaten van de jury liepen nogal uiteen. Elia Mitalas was de tweede op de startlijst voor deze categorie en hij wist een switch 540 neer te zetten op de grote kicker, maar deze was zondag slechts genoeg voor een score van 46.33. Nino Kalmeijer ging hier nog overheen en scoorde 55.67 punten, wat genoeg was voor een voorlopige tweede plek.

Dutch Cup

Op de rails was Elia Mitalas absoluut de beste van de dag, maar de mindere score op de kicker betekende dat het moeilijk zou worden om de hoogste trede van het podium te behalen. Met zijn sterke railrun scoorde hij gelijk 84.67 punten waarmee hij by far de sterkste was, maar aan het einde van de dag moest Elia toch echt genoegen nemen met een tweede positie. Arne Acke wist namelijk ook een solide railsectie neer te zetten met 70.67 punten tot gevolg en tijdens de derde run zette hij een 540 neer op de grote kicker, wat een flinke verbetering was in vergelijking met z’n eerste run! Arne’s gecombineerde score van 72.83 punten was het hoogste binnen deze categorie, Elia Mitalas volgde met zijn 65.50 punten op de tweede plaats. Nino Kalmeijer zat op zijn beurt dicht op Elia en 58.17 punten betekende voor hem dan ook een derde positie.

Dutch Cup

Senior Men

De oudste van het stel zijn uiteraard de Senior Men en zij waren de laatste van de skiërs die het parcours in Landgraaf onveilig mochten gaan maken.

Kenny Carolina wist in SnowWorld Landgraaf zijn bijnaam ‘Kenny Backflip’ volle bak waar te maken, al pakte hij er niet de punten mee! Tijdens zijn run op de kicker landde hij namelijk een 720 Nose Grab en het was duidelijk dat hij de jury hiermee flink wist te imponeren. Met een score van 85.67 op de kicker was dan ook de toon gezet! Lennart Muller kwam tijdens deze eerste run erg dicht in de buurt, maar zag uiteindelijk zijn run op een voorlopige tweede plaats uitmonden. Maichel van Naute Lemke, die de vorige keer tijdens Big Air Masters nog wist te winnen, stond op een voorlopige derde positie.

Dutch Cup

Bij de runs op de rails kwam er weinig verandering meer in de voorlopige uitslag. Kenny Carolina was namelijk wederom de beste en was vrijwel zeker van de overwinning. Lennart Muller wist het helaas niet waar te maken op de rails en ook tijdens zijn verbeter run ging het voor hem niet zoals hij wilde. Toch was Lennart’s goede score op de kicker genoeg om gemiddeld 65.50 punten te behalen en dus Maichel van Naute Lemke (49.67 punten) achter zit te houden. De tweede positie was in de pocket.

Dutch Cup

Snowboard

De snowboarders waren in Landgraaf verdeeld in zes verschillende categorieën met een groot aantal deelnemers, waaronder zelfs een internationale verschijning! De volgende categorieën waren aanwezig: Youth Men, Rookie Men, Junior Men, Senior Men, Rookie Women en Senior Women. Voor de snowboarders was het bovendien een bijzondere dag omdat de jury tijdens Shred Masters werd aangevuld met een grote naam. Iztok Sumatic, de Sloveense snowboard judge, was namelijk ook onderdeel van de jury tijdens de Olympische Spelen in Sochi!

Youth Men

De jongste mannelijke snowboarders mochten de wedstrijd aftrappen in Landgraaf en tijdens de vorige twee wedstrijden van de Dutch Cup werd al wel duidelijk dat Kai Groeneveld en Kyro Zonneveld erg aan elkaar gewaagd zijn en dat ze sowieso kunnen strijden om de overwinning.

En tijdens Shred Masters was dit dan ook niets anders! Kyro Zonneveld mocht beginnen op de kicker, maar hij ging helaas onderuit waardoor Kyro dus sowieso aan de bak moest op de rails en tijdens de verbeterronde. Kai Groeneveld wist wel te scoren met een Backside 360 naar Frontside 360 Stalefish en dit bezorgde hem 64.33 punten op waarmee hij ook de voorlopige eerste positie op zich wist te nemen, gevolgd door Sam Vermaat.

Dutch Cup

Op de rails wist Kyro Zonneveld zich echter weer te herpakken. Hij maakte indruk op de jury met zijn Frontside Lipside en een 270 In, waarmee hij de sterkste van het veld was en 75.67 punten scoorde, hoewel Kai Groeneveld toch nog wel behoorlijk dichtbij kwam.

Door de slechte kickerrun van Kyro stond Kai op dat moment nog steeds op de eerste positie, maar toen was het tijd voor de verbeterrun! Deze keer wist Kyro zijn trick wel te landen en zo wist hij zijn score flink te verbeteren. Kai Groeneveld koos voor het verbeteren van zijn railscore en met 67.33 kwam hij dichtbij Kyro zijn 75.67 punten, maar het was helaas niet genoeg voor de eerste plaats. Sam Vermaat wist zichzelf ook nog te verbeteren op de rails met een Nose Grab naar Frontside 180 waarmee het podium compleet was. Kyro Zonneveld pakte de overwinning met gemiddeld 69.50 punten, Kai Groeneveld werd met 65.83 punten tweede en Sam Vermaat harkte 41.50 punten binnen.

Dutch Cup

Rookie Men

In deze categorie staan traditiegetrouw verreweg de meeste deelnemers op de startlijst en het niveau ligt altijd heel erg hoog, wat natuurlijk vuurwerk betekent! Shred Masters in SnowWorld Landgraaf was daarop geen uitzondering en de scores lagen erg dicht bij elkaar.

De meeste snowboarders hadden zichtbaar moeite met het landen van de tricks op de grote kicker en dit is dan ook goed terug te zien in de scores van de eerste run. Rakim Foy was de eerste die de toon écht wist neer te zetten op de kicker en met een massive Switch Underflip naar Backside 720 kreeg hij 87.33 punten toegewezen. Hier kwam geen enkele deelnemer bij in de buurt totdat het tijd was voor Casper Wolf! Hij wist ook al te winnen tijdens Big Air Masters in Rucphen en zijn Switch-Back 720 naar Cab 900 was genoeg voor de hoogste kickerscore van de dag: 94.33 punten!

Rakim Foy deed op de rails wat er van hem verwacht werd in de hoop de eerste positie weer terug te pakken van Casper Wolf en zijn score van 83.33 was in eerste instantie ook genoeg. Casper kwam namelijk niet verder dan 74.00 punten waarmee Rakim Foy voorlopig eerste op de ranglijst stond. Fynn Koenen, die bovendien lid is van het Shred Masters team, had een slechte eerste run op de kicker maar op de rails scoorde hij flink. 74.33 punten was het resultaat!

Dutch Cup

Voor de Rookie Men was de verbeterrun het moment van de waarheid want de deelnemers waren erg aan elkaar gewaagd en lang niet iedereen had twee goede runs weten te maken. Fynn Koenen wist een Backside 360 naar Frontside 700 te landen op de kicker waarmee hij zichzelf direct op het podium wist te zetten met slechts één puntje voor op Duarte Pereira die vierde werd. Casper Wolf moest tijdens deze run dus ook nog aan de bak en dat heeft hij dan ook gedaan. Hij verbeterde zijn railrun tot 77.00 punten wat betekende dat hij op de gecombineerde uitslagenlijst 0.34 punten meer had gescoord dan Rakim Foy. Een spannende eindstrijd was het dus zeker en wederom was het Casper Wolf die als winnaar uit de bus kwam!

Dutch Cup

Junior Men

Niek van der Velden, de snowboarder die tijdens Big Air Masters nog wist te winnen, was deze keer niet aanwezig, maar daarvoor in de plaats was wel een andere bijzondere verschijning aanwezig die voor de overwinning kon gaan. De Koreaanse Minsik Lee liet namelijk z’n gezicht zien in SnowWorld Landgraaf en besloot mee te doen aan Shred Masters! Minsik Lee stond eerder dit seizoen nog op de startlijst van de World Cup in Cardrona en focust zich normaal gesproken op de halfpipe, maar dat hield hem niet tegen.

Op de kicker was het Sem Wolfs die in eerste instantie de beste was met 82.00 punten, totdat Minsik Lee voorbij kwam zetten met een TRICK en 90.33 punten scoorde! De rest van het veld had moeite met de grote jump en wist in de eerste run geen grote scores neer te zetten waardoor het dus wachten was op de rails en de verbeterrun. Konden de Nederlanders de Koreaanse Lee nog afhouden van een overwinning?

De snowboarders hebben er in ieder geval alles aan gedaan, maar het antwoord was uiteindelijk nee. Bob Ibe was de beste op de rails met 72.33 punten, maar Minsik Lee zat daar niet ver vandaan met 65.67 punten. Sem Wolfs, die goed scoorde op de kicker, wist het op de rails helaas niet waar te maken en   scoorde slechts 50.67 punten waarmee hij flink zakte op de ranglijst.

Dutch Cup

Tijdens de verbeterrun kozen de meeste boarders voor nog een poging op de kicker omdat niet iedereen hier goed gescoord had. Bob Ibe en Ziggey van Bouwhorst waren hierop geen uitzondering en ze wisten zichzelf dan ook flink te verbeteren! De gecombineerde scores van de nummer drie Ziggey (70.83) en de nummer twee Bob (73.33) waren alleen niet meer genoeg om Minsik Lee (78.00) van de overwinning af te houden. Sem Wolfs kon zijn score (66.33) niet meer verbeteren wat voor hem een vierde positie betekende.

Dutch Cup

Senior Men

In de categorie Senior Men stond ook een internationale naam op de inschrijflijst en die luisterde naar de naam Lorenzo Peeters! De Belg heeft ook al heel wat internationale wedstrijden verreden en is een slopestyle specialist dus het parcours in SnowWorld Landgraaf zou hem wel moeten liggen.

Sean Taylor kwam ook langs met zijn board en wel in een andere rol dan de voorgaande weken. Sean is namelijk de man achter de vorige twee Dutch Cup wedstrijden, maar omdat hij zelf de wedstrijd niet hoefde te organiseren besloot ook hij een bib aan te trekken en mee te doen aan de wedstrijd!

Op de kicker was het in eerste instantie Henrik Meyn die de toon wist te zetten met een score van 84.33 punten, op de voet gevolgd door de Belg Lorenzo Peeters met 83.00 punten. Op de voorlopige derde positie was Didier Kickken terug te vinden, maar het was wel duidelijk dat hij nog niet het onderste uit de kan had gehaald.

Dutch Cup

Bij de railsectie waren de onderlinge verschillen wat groter en de boarders hadden moeite om een goede score neer te zetten. De 65.00 punten van Didier Kickken waren hier het beste, maar het was al wel duidelijk dat de beslissing van deze wedstrijd zou vallen tijdens de verbeterrun.

Didier Kickken besloot zijn kickerscore te verbeteren en dit is hem dan ook zeker gelukt! Met TRICK pakte hij 91.33 punten, waarmee hij gelijk op de voorlopige eerste positie te vinden was. Lorenzo Peeters besloot om zijn railrun aan te pakken en ook hij maakte korte metten met zijn vorige score waarmee hij door 86 punten de leiding overnam en Didier (78.33 punten) naar de tweede plek verwees. Shred Masters teamlid Henrik Meyn verbeterde ook zijn railrun en maakte daardoor het podium compleet met 69 punten en dus een derde plek, op de voet gevolgd door Ron Jongen die vierde werd met 66.33 punten.

WTF

Rookie Women

Ook de vrouwen lieten van zich horen in SnowWorld Landgraaf tijdens Shred Masters en in de categorie Rookie Women waren het zes vrouwen die om de overwinning streden. Van het podium tijdens Big Air Masters waren Manon van der Linden en Evy Poppe aanwezig waardoor daar logischerwijs de ogen op gericht waren.

Maar! Dit keer in Landgraaf was het Melissa Peperkamp die zich ook had ingeschreven en dat heeft het hele veld gemerkt want ze stuntte in de eerste run met 70.33 op de kicker en 67.00 op de rails meteen door naar de eerste plek! Manon was de enige van het veld die er het meeste in de buurt kwam door 59.33 punten op de kicker en 50 punten op de rails te scoren, maar verder kon eigenlijk niemand tippen aan de enorm goede dag die Melissa had.

Dutch Cup

De verbeterronde was voor Melissa zelfs nog een moment waarin ze zichzelf verbeterde want na 70.33 punten op de kicker liet ze nu ook 70.33 punten op de rails aantekenen! De eerste plaats was dus al een zekerheidje, maar nu dus helemaal! Manon van der Linden en Demy Janssen werden tweede en derde met respectievelijk 54.67 en 36.50 punten.

Dutch Cup

Senior Women

De categorie Senior Women werd door één iemand gedomineerd en die luisterde zondag naar de naam Babs Barnhoorn. Ze kreeg concurrentie van Kennedy Asberg en Maud Berkers die alles uit de kast haalden om maar op de bovenste trede te komen, maar het mocht helaas niet baten. Op de kicker kon Kennedy nog aardig meekomen met Babs, maar in de tweede run tijdens de rails nam Babs afstand en wel door 80.67 punten te scoren waar de rest van het veld simpelweg niet tegenop kon stunten.

Dutch Cup

Uiteindelijk was het Maud Berkers die gecombineerd 46.17 punten behaalde en dus de derde plek voor haar rekening mocht nemen, Kennedy kon met 53.67 punten richting de tweede plek afreizen. Babs was de onbetwiste nummero uno in SnowWorld Landgraaf tijdens Shred Masters en wel met 79.67 punten in totaal.

Dutch Cup

Foto impressie & Video

De wedstrijd zit er op en wij kunnen met een grote grijns op ons gezicht zeggen dat we heerlijk hebben genoten van deze dag! Hij zat vol met heerlijke stunts, prachtige tunes en al met al was het zeker een gezellige en geslaagde dag. Wij bedanken Fons Laudy voor de foto’s inclusief die van het podium en uiteraard hebben wij ook nog wat foto’s gemaakt. Bekijk daarom hieronder de selectie, voor een grotere hoeveelheid foto’s van Shred Masters in SnowWorld Landgraaf verwijzen we je graag naar onze Facebookpagina! iBoardcast was ook weer aanwezig bij Shred Masters en heeft onderstaande video gemaakt. Over twee weken is het weer zo ver want dan staat Slopestyle Masters op de planning en dit alles wederom in SnowWorld Landgraaf. Wij zijn er dan natuurlijk weer bij dus tot dan!

Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup Dutch Cup

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws