Nieuws - 16 december 2020   18:06 Silje Norendal beëindigt per direct haar professionele snowboard carrière

Door:

De laatste wedstrijd van de Noorse snowboardster is inmiddels verreden en daarmee gaan we Silje Norendal niet meer terugzien op het hoogste niveau.

De zevenentwintig jarige Noorse snowboardster uit Kongsberg besloot dat het de hoogste tijd was om afscheid te nemen van de professionele tak van het snowboarden. En als je nu het idee hebt dat je al een tijdje niets van Norendal hebt vernomen dan kan dat kloppen, aangezien de Noorse al langere tijd bezig was om te revalideren van een gebroken been. Deze liep Silje Norendal op tijdens de training van de US OPEN in februari van dit jaar, waarna er al voor een langere periode afscheid genomen moest worden van haar snowboard.

Ondanks dat de revalidatie voortvarend ging werd er toch besloten om haar wedstrijdbib aan de wilgen te hangen. Deze keuze zal zeker te maken hebben gehad met haar blessure en alles daar omheen, maar ook het nieuws dat Silje Norendal zwanger is zal mee hebben gespeeld. De vader is overigens al bekend: haar man Alexander Bonsaksen, waarmee ze in 2018 is getrouwd.

Of in ieder geval, we gaan er even vanuit dat Alexander de vader is. We hebben Silje Norendal er niet persoonlijk over gesproken. Hoe dan ook, met meerdere Winter X Games medailles op zak was Norendal zeker een kandidaat voor podiumplekken in de toekomst.

“It’s with a lot of different emotions I am posting this!” aldus Silje Norendal op Instagram. “Mostly happy and excited for what’s to come, a new journey in my life. Snowboarding has been a huge part of my life for 22 years and I am looking back on an amazing journey. Competitive snowboarding has brought me around the world, getting to know amazing people, and formed me into the person I am today. I am so thankful for everything that snowboarding has giving me, it’s hard to describe because it has truly been an amazing ride!”

 

 

De foto van hierboven is overigens vreselijk oud, maar we konden zo snel even geen andere rechtenvrije foto vinden dus je moet het er mee doen. Zoveel is ze nou ook weer niet veranderd, toch? Fotocredit komt in ieder geval op naam van de Facebook pagina van Silje Norendal.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws