Nieuws - 4 april 2015   12:25 Simone Origone verbreekt weer snelheidsrecord op ski’s: 252.63 km/h

Door:

De Italiaanse skiër Simone Origone heeft het toch maar weer weten te flikken want hij heeft zijn eigen record, die nu nog geen jaar oud is, alweer verbroken. In Vars, Frankrijk was hij namelijk in opperbeste staat en op een zonnige dag ging hij nóg een stukje sneller dan zijn voorgaande record. Dat record stond op 252.45 km/h, een aardige vooruitgang dus!

Wellicht klinkt het allemaal als een kleine verandering, maar een record is een record! En buiten dat.. probeer eerst maar eens die snelheid op ski’s te evenaren! Het merendeel van de wintersportende mensen heeft er al een aardige kluif aan om meer dan 100 km/h te klokken, laat staan het dubbele. En dan nog de helft meer. En dan alsnog een beetje.

Er vanuitgaande dat Simone Origone ook tijdens zijn vorige recordpoging alles gaf was het dit keer weer een kwestie van z’n ski’s nóg beter waxen en slijpen in de hoop dat het goed uit zou pakken. Daarnaast moet bijvoorbeeld de sneeuwkwaliteit uiteraard ook wel meewerken, dus er waren een hoop factoren die dit nieuwe snelheidsrecord tot stand hebben laten komen.

Dieper door z’n knieën gaan en z’n latex pak nog wat strakker aantrekken had ook nog gekund, maar gezien zijn helm en dergelijke hoeven we dat niet aan Simone te vertellen. Die weet als geen ander wat hij moet doen om aerodynamisch te zijn en dat bewijst hij nog maar eens met zijn nieuwe snelheid. Nul punt 18 kilometer per uur sneller dan z’n voorgaande record, op het eerste gezicht lijkt het niet alsof hij zijn record heeft verpulverd of aan gruzelementen heeft geracet.. Maar we weten nu allemaal wel beter!

Wij doen het hem in ieder geval niet na en gezien onze laatste SkiTracks resultaten moeten we ook nog even trainen. Daarnaast zullen we dan ook meteen maar even een nieuw skipak kopen want dat helpt op dit moment ook niet erg mee. Nee, we laten dit avontuur wel aan Simone Origone over. Bekijk de bewegende beelden van zijn record hieronder!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws