Nieuws - 16 januari 2019   15:34 Situatie in de Alpen eindelijk weer stabiel, wegen weer geopend

Door:

Na alle terror verhalen van de afgelopen dagen is de situatie eindelijk een heel stuk beter geworden in de Alpen. Minder lawinegevaar én weer geopende wegen. Het is weer rustig! 

Het werd ook wel weer een keertje tijd! De afgelopen dagen was het nieuws alles behalve positief te noemen, maar nu de sneeuwval eindelijk afgenomen is, is de situatie ook weer stabiel geworden.

Vandaag was het met heel veel zon en blauwe lucht ook meteen een flink stuk warmer in het Alpengebied, maar dat was met de huidige situatie eigenlijk ook echt wel nodig. De sneeuwlagen die de afgelopen dagen zeer instabiel waren, zijn eindelijk weer een beetje steady geworden en daardoor neemt het lawinegevaar ook flink af. In de meeste gebieden is het nu terug gegaan tot lawinecijfer 3 op de schaal van 5, wat gezien lawinecijfer 5 van een paar dagen geleden een hele grote verbetering is.

Morgen kan er nog een klein beetje sneeuw gaan vallen aan de noordkant van de Alpen, maar dat zal niet voor dezelfde sneeuwchaos gaan zorgen. Oftewel, hoog tijd om te genieten!

Gesloten wegen

Ook de verschillende toegangswegen die dagenlang afgesloten waren, zijn vandaag voor het overgrote deel weer open gegaan. Verschillende bergpassen zijn weer open en voor de dorpen is dat toch wel heel erg fijn, aangezien ze nu weer normaal bevoorraad kunnen worden en de vakantiegangers die opgesloten waren kunnen ook weer naar huis rijden.

Ook de Fernpas, een van de belangrijkste toegangswegen vanuit Duitsland, is eindelijk weer geopend. Sneeuwkettingen zijn niet meer verplicht en de wegen weer normaal begaanbaar.

Voorlopig lijkt het erop dat het zo gaat blijven, aangezien ook volgende week heel veel zon voorspeld gaat worden. Kaiserwetter aan alle kanten en nu dus dé kans om van de sneeuw te genieten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 oktober 2019

Zondag WTF #352

De Zwitserse luchtmacht die even een kleine oefening doet en de beste backflip om je zondag af te ronden. Chill er maar weer op los!  Lees Meer…

Meer Nieuws