Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Skigebied
Skigebieden gaan eerder open na dikke sneeuwdump

Gepost op

De sneeuwdump van afgelopen zondag, maandag en dinsdag werpt nu al z’n vruchten af. Meerdere skigebieden gaan eerder open dan gepland omdat er nu al zo’n gigantisch pak sneeuw op de berg ligt! 

Oké, het zijn echt nog geen honderden kilometers die nu geopend gaan worden, maar het is wel een heel erg goed teken voor de start van deze winter! Na de sneeuwdump kunnen meerdere skigebieden gewoon niet meer wachten en zijn ze druk bezig met de voorbereidingen om zo snel mogelijk in ieder geval een paar liften en runs klaar te maken voor de eerste wintersporters.

Zwitserland

Verbier in Zwitserland is een van de eerste gebieden die bekend heeft gemaakt de deuren extra vroeg te openen. Aankomende vrijdag gaat het ‘Lac des Vaux’ gebied open in Verbier, nadat hier al zo’n 40 centimeter sneeuw naar beneden is gekomen. Een volwaardige opening is het helaas nog niet, maar tijdens de weekenden worden de liften in ieder geval alvast aangeslingerd. Andere hoger gelegen skigebieden die al langer open zijn, zoals Zermatt, Saas-Fee, Davos en Laax, zijn druk bezig om nog meer pistes en liften gereed te maken nu de condities zó goed zijn.

Oostenrijk

In Oostenrijk zijn de condities nu misschien het beste van het hele Alpengebied. Lokaal ligt er al ongeveer een meter verse sneeuw en er komt nog meer aan, waardoor meerdere skigebieden nu toch al de deuren beginnen te openen. Obergurgl heeft bijvoorbeeld aangegeven dat ze op 16 november de pistes gaan openen, waardoor ze nu hard aan de bak moeten om alles gereed te maken.

Ook in Sölden, waar de afgelopen weken al geskied kon worden op de Rettenbach en de Tiefenbach gletsjers, komen nu meer pistes op het lijstje te staan. Het gebied rondom de Gigijoch en de Rotkogl gaan vanaf morgen open, zodat er dus nog meer meters gemaakt kunnen worden in het Oostenrijkse dorp.

In Mayrhofen pakken ze het overigens iets anders aan, daar is een deel van het Penken gebied al geopend, maar niet voor iedereen! Deze opening is alleen voor wedstrijdskiërs om te trainen en pas vanaf 2 december mogen anderen hier de sneeuw in duiken.

Frankrijk

Bij de Franse skigebieden staan ze nog niet echt te springen om eerder open te gaan, het enige gebied met geopende pistes op dit moment is Tignes waar ze een deel van de gletsjer al beschikbaar hebben gemaakt. Meerdere gebieden denken er nu wel over na om toch al een paar liften te openen voor met name het weekend nu het er al zo goed bij ligt, dus een weekje naar de Franse sneeuw zal er voorlopig nog niet in zitten.

Het schijnt in ieder geval dat Les Deux Alpes en Val Thorens al serieus nadenken over deze weekendopening, waardoor het winterseizoen zo onderhand wel aardig op stoom begint te komen.

Volgende dump

De plannen voor het openen van deze skigebieden zijn uiteraard gebaseerd op de sneeuwdump die afgelopen zondag naar beneden is gekomen, maar er komt nog veel meer sneeuw aan! Aankomend weekend gaat het gewoon weer dumpen in het overgrote deel van de Alpen waardoor de condities alleen maar beter worden. Oostenrijk en Zwitserland krijgen het grootste gedeelte over zich heen en met een beetje mazzel gaat er nog minimaal vijftig centimeter bijkomen. Oftewel, volgende week kunnen nóg meer skigebieden de sluizen open gaan gooien!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer