Nieuws - 28 januari 2019   14:55 Ski racers redden leven van vrijwilliger in Garmish

Door:

Ski racers van het Zweedse team hebben iemand zijn leven weten te redden tijdens de trainingen in het Duitse Garmish. Een vrijwilliger had een hartaanval! 

Zweedse skiracers Lisa Hoernblad, Lin Ivarsson en Helena Rapaport zaten in een gondel toen een vrijwilliger ineens een hartaanval kreeg. Het drietal moest er alles aan doen om de man in leven te houden. “Het is een bizarre situatie om in zo’n gondel vast te zitten voor 10 minuten”, aldus Hoernblad.

“Hij ademde niet meer, ik herkende het meteen als een hartaanval.” Ze begon direct met het geven van een hartmassage, in de hoop de man in leven te houden totdat ze boven waren en ze de reddingsdiensten konden inschakelen. Eenmaal boven aangekomen hebben ze ‘m uit de gondel gesleept en ging ze door met het geven van de hartmassage.

Een paar minuten later kwam een Oostenrijkse dokter aan, die het vervolgens heeft over genomen. De man is daarop naar het ziekenhuis gebracht waar hij met spoed een hartoperatie moest ondergaan. De 60-jarige man maakt het inmiddels goed.

Het handelen van de Zweedse racers heeft absoluut z’n leven gered en zonder de reanimatiepogingen had de man het waarschijnlijk niet overleefd. De heldhaftige acties van het Zweedse team heeft overigens geen negatieve impact gehad op de prestaties. Na dit voorval was het namelijk tijd voor de trainingruns en Hoernblad wist tijdens die training een nette tweede plek te halen. Tijdens de daadwerkelijk Downhill competitie kwam ze uit op een 11e plek, wat meteen haar beste prestatie in de World Cup is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws