Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Silvretta Montafon
Skiër belandt in boom na ontwijken Nederlandse vrouw

Gepost op

Weer een sterk staaltje skiwerk in het Oostenrijkse Silvretta Montafon! Een 50-jarige Zwitser moest daar een Nederlandse vrouw zien te ontwijken en dat ging niet helemaal goed. Duik maar even lekker de boom in! 

Op maandagmiddag, om half 5, gebeurde deze crash toen beide skiërs op een smal pad aan het afdalen waren. Een 50-jarige Zwitser wilde daar een 39-jarige skister uit Nederland inhalen en dat ging dus niet bepaald volgens planning. Op het laatste moment maakte de vrouw namelijk een onverwachtse bocht, waardoor de Zwitser tegen de vrouw aan klapte.

Diepe val

Beide skiërs maakte vervolgens een val in een dal aan de linkerkant van het pad dat vol staat met bomen. De vrouw viel ongeveer zes meter naar beneden, maar kon zelf de weg naar het pad weer terug vinden. Daar is ze later opgevangen door de pistedienst en vervolgens is ze naar het ziekenhuis van Bludenz gebracht om zeker te weten dat er geen ernstige verwondingen waren.

De Zwitserse man was er een stuk slechter aan toe. Hij klapte tegen een boom aan en viel in totaal dik vier meter naar beneden en kwam ook nog eens op een hele lastige plek terecht, waardoor de reddingsdienst grote moeite had om hem naar boven te krijgen. De man heeft door de klap zware verwondingen aan zijn rug, borst en arm opgelopen en moest dan ook naar het ziekenhuis worden gebracht.

Snowboarder vs. helikopterkabel

De reddingsdienst was aanwezig met een helikopter om de Zwitser uit de benarde situatie te redden, maar dat bleek nog een stuk moeilijker dan verwacht. Een snowboarder wist het namelijk voor elkaar te krijgen om de kabel te slopen door er overheen te boarden, waardoor een redding per helikopter niet meer mogelijk was. Er was geen tweede kabel aanwezig en dus moest de helikopter weer omkeren.

De pisteredding heeft de man vervolgens met veel moeite naar boven gekregen en hem vervolgens verder mee naar beneden genomen, waar hij per ambulance naar het ziekenhuis is weggevoerd.

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer