Nieuws - 24 mei 2019   10:01 Skiër breekt schedel, raakt hersenen van tiener met skistok

Door:

Eeh, wat? Een gevalletje anger management ergens in Canada. Daar werd een 13-jarige skiër neergestoken met een skistok en de gevolgen waren groot! 

Op 30 maart gebeurde het voorval, maar de politie is nog steeds op zoek naar de dader. De 13-jarige Max Keir was daar aan het skiën met z’n vader op Grouse Mountain waar hij moest uitwijken om een crash te voorkomen met een ander, waarna de desbetreffende man niet te spreken was over de situatie. Hij stopte namelijk bij Max en stak hem neer met zijn skistok. Dit ging echter zo ontzettend hard dat hij z’n schedel ermee heeft gebroken en zelfs z’n hersenen heeft geraakt.

“Op de CT scan zagen we een gat boven het temporale bot. De stok ging door zijn huid, door het bod, door het membraan in direct in zijn rechter temporale kwab. Er zaten botscherven en heel veel bloed in zijn hersenen,” aldus de vader van Max.

Hij werd eerst geholpen door de pistedienst, die de snee hebben gehecht. Later die avond werd Max echter duizelig, warrig en begon hij over te geven, waarop hij snel naar het ziekenhuis werd gebracht. Nu, acht weken later, zit Max nog vol in zijn revalidatie die alles behalve snel gaat, al kan hij sinds deze week weer een paar uur per dag naar school.

Zoektocht

De dader is overigens nog steeds niet bekend. De vader van Max, David Keir, hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen en dat de man snel gevonden wordt. Hij heeft zijn verhaal verteld aan meerdere TV stations en nieuwswebsites in Canada, in de hoop dat iemand zich zal melden of dat iemand de gouden tip heeft om de dader te vinden.

“Er loopt nog iemand rond met serieuze woede problemen. Hopelijk doet deze persoon het juiste en gaat hij zich melden, of zoekt hij op z’n minst professionele hulp”, aldus Keir.

 

Foto: Screenshot YouTube/Vancouver News

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws