Nieuws - 21 januari 2016   13:31 Skiër duwt snowboarder uit skilift in Aspen

Door:

We komen allemaal wel eens van die irritante mensen tegen die we het liefste uit een skilift willen gooien, maar het ook echt doen? Dat is wel echt next level! Zondag kwam het voor in Aspen nadat een skiër een bepaalde opmerking niet zo kan waarderen! 

De snowboarder Seth Beckton zat afgelopen zondag in de Loge Peak stoeltjeslift naast een skiër en gedurende de rit hebben ze eigenlijk vrij weinig tegen elkaar gezegd. Voordat ze instapte zei de nog onbekender skiër wel ‘Oh, je bent dus een snowboarder?’, maar verder begonnen ze pas tegen elkaar te praten toen de lift al bijna boven was.

De twee mannen begonnen te praten over de gevallen sneeuw in Aspen en daarbij heeft Seth Beckton een opmerking gemaakt die niet zo goed is gevallen bij de skiër. Beckton zei, “To get tits-deep pow shots you just need to be on your edges”. Oftewel, het is voor skiër veel makkelijker om poedershots te krijgen dan voor een snowboarder.

Na die opmerking vroeg de skiër of hij hem in de zeik zat te nemen. Beckton vond dat deze opmerking nogal uit de lucht kwam vallen en dacht in eerste instantie dat die opmerking van de skiër ook grappig bedoeld was, waardoor hij antwoorde “Niet echt, maar misschien een beetje”. Vervolgens werd Beckton zonder pardon uit de skilift geduwd door de snowboarder en viel hij naar beneden.

Beckton viel ongeveer 7 meter head-first naar beneden, waar hij gelukkig terecht kwam in diepe poedersneeuw waardoor hij niks aan het voorval heeft overgehouden. De lift was bijna bij het bergstation en de liftbediendes hebben de lift zo snel mogelijk stil gezet, maar waarschijnlijk heeft de skiër het bergstation nog weten te bereiken. Beckton is vervolgens uit de diepe sneeuw gaan ploegen, terug naar de pistes waar hij een tijdje heeft gezocht naar de man.

Hij kon de skiër niet meer vinden en besloot maar gewoon te gaan genieten van de sneeuw. Pas toen hij het hele verhaal aan zijn vrienden vertelde drongen zij erop aan dat Beckton aangifte moest doen bij de politie, wat hij ‘s avonds dan ook heeft gedaan. Het skigebied in Aspen laat het er in ieder geval niet bij zitten en heeft een signalement uitgebracht in de hoop de skiër te kunnen vinden.

“Waarschijnlijk zat hij aan de drugs. Misschien was hij de avond ervoor flink aan het feesten en zat er nu nog wat in z’n lichaam. Met mij is er niks aan de hand, maar ik heb wel veel geluk gehad,” aldus Seth Beckton zelf over het ongeval.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws