Nieuws - 9 maart 2021   9:43 Skiër knalt ‘dronken’ tegen 11-jarige aan in Amerikaanse Snowmass

Door:

In coronatijden met je dronken kop iemand omver skiën, dat is een medaille die niet veel mensen kunnen krijgen. Toch is het een 25-jarige Amerikaan gelukt toen hij afgelopen zaterdag tegen een meisje aan knalde! 

En zoals je van de Verenigde Staten gewend bent, krijgt ‘ie gelijk weer een claim aan z’n broek. Het ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag op Fanny Hill, onderdeel van het skigebied Snowmass wat weer onderdeel van Aspen Snowmass is. Rond half 3 ‘s middags knalde een 25-jarige man uit Denver op de piste tegen een 11-jarig meisje aan, die daardoor nog onbekende verwondingen op liep.

De man bleef bij de plek van het ongeval totdat de ski patrol arriveerde, die vervolgens weer de politie in hebben geschakeld omdat ze sterke vermoedens hadden dat de man ‘onder invloed van alcohol’ was.

Colorado Skier Safety Act

In Colorado is een speciale wet van kracht die allerlei regels beschrijven waar je aan moet voldoen wanneer je op de pistes staat. En ja, daar staat ook dat je niet onder invloed van alcohol of andere middelen in een skilift mag stappen of op de piste mag staan.

Hoeveel alcohol de man in zijn lichaam heeft is niet bekend gemaakt, maar de wet in Colorado is er heel duidelijk over. Je mag geen liften in of de pistes op wanneer je onder invloed bent. Duidelijke promillages zijn er niet en zodra vastgesteld wordt dat je alcohol in je mik hebt zitten, dan bega je een ‘chargeable offence’. Oftewel, je kan een bekeuring krijgen of zelfs vast gezet worden als het ernstig genoeg is.

Welke straf de man precies krijgt is eveneens niet bekend, maar het zal ‘m sowieso het nodige gaan kosten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws