Nieuws - 26 november 2016   17:12 Nederlandse skiër overleden door lawine in Obergurgl

Door:

Door een grote lawine in het Oostenrijkse Obergurgl is vandaag een Nederlandse skiër om het leven gekomen. Het slachtoffer was samen met een grote tourgroep onderweg in het gebied toen hij door de sneeuwmassa gegrepen werd! 

Het ongeval gebeurde vandaag rond 13.00 in het Oostenrijkse Ötztal op ongeveer 3000 meter hoogte. Een Nederlandse groep van tien man was op dat moment aan het toeren in de buurt van Obergurgl en daar was het zicht blijkbaar erg slecht. Mogelijk is de tourgroep door dat slechte zicht onbedoeld op gevaarlijk terrein terecht gekomen waar een lawine getriggerd werd.

Meerdere Nederlanders zijn vervolgens meegesleurd door de lawine en één persoon liep hierdoor fatale verwondingen op. Deze Nederlander lag ongeveer een uur onder de sneeuw voordat hij eindelijk gevonden werd door de reddingsdienst en na zo’n lange tijd onder de sneeuwmassa was reanimatie niet meer mogelijk.

Één ander slachtoffer heeft een zware verwonding aan zijn hoofd opgelopen door de lawine en moest direct naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht worden. Verder zijn er geen gelukkig geen zware gewonden gevallen, het bleef bij enkele kleine verwondingen die niet levensbedreigend zijn.

Om de reddingsdienst zo snel mogelijk op de hoogte te brengen zijn twee van de tourskiërs direct naar beneden geknald om de reddingswerkers op de hoogte te stellen en zij waren er vervolgens snel bij. Gezien de grootte van de tourgroep rukten zij direct uit met 18 man, waarvan enkele leden van de Alpenpolitie die direct zijn begonnen met het onderzoek. De exacte oorzaak van de lawine is overigens nog steeds niet bekend!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws