Nieuws - 15 februari 2020   12:34 Skiër overleden door val uit skilift, gestikt door z’n eigen skijas

Door:

Een heel luguber ongeval in het Amerikaanse Vail. Een skiër is om het leven gekomen nadat hij uit een skilift gleed en bleef hangen aan z’n eigen jas! 

Uit een skilift vallen is al een horrorscenario voor velen, maar gelukkig komt het zeker bij volwassenen niet heel vaak voor. Toch is het mis gegaan in het Amerikaanse Vail, toen een 46-jarige man uit de Chair 37 stoeltjeslift is gevallen.

Hoewel een officieel onderzoek nog gaande is, is het voor een deel wel duidelijk wat er gebeurd is. Door nog onduidelijke redenen is de man uit het stoeltje gegleden, maar vervolgens kwam zijn jas vast te zitten in de stoeltjeslift. De man bleef vervolgens hulpeloos bungelen in de stoeltjeslift, terwijl zijn jas steeds strakker om z’n nek kwam te zitten.

Volgens een ooggetuige was de bank van de skilift niet volledig dicht geklapt, waardoor er een gat was waar makkelijk doorheen te vallen is.

Reanimatie

Omstanders hebben gezien dat er nog reanimatiepogingen zijn gedaan om de man te redden, maar dit mocht niet meer helpen. Of het een menselijke fout is geweest zal uit het onderzoek moeten blijken, die nog steeds volop gaande is.

Over het ongeval is nog steeds heel veel onduidelijk, zo heeft de lokale media ook niet bekend gemaakt of de lift tot stilstand is gekomen, of er mensen in de zelfde stoel zaten, dat zal vermoedelijk pas op een later tijdstip bekend gemaakt gaan worden, wanneer het volledige onderzoek gepresenteerd wordt.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws