Nieuws - 28 maart 2016   12:30 Skiër overleden na crash in Oostenrijkse Lienz

Door:

In het Oostenrijkse Lienz is gister een skiër om het leven gekomen na een behoorlijk vreemde crash. Een 60-jarige skiër kwam buiten de pistes terecht en de daaropvolgende crash bleek fataal te zijn! 

Wintersporten is niet zonder risico, dat mag inmiddels duidelijk zijn, maar dit zijn wel hele vreemde crashes. Een 60-jarige Oostenrijker was aan het skiën in Lienz en daarbij heeft hij een grote fout gemaakt die hem uiteindelijk fataal werd. De man werd laat op de avond als vermist opgegeven waardoor er vervolgens een reddingsactie op touw werd gezet, maar dit mocht niet meer baten.

De 60-jarige Oostenrijkse skiër was namelijk in Lienz buiten de pistes terecht gekomen, waardoor hij hard tegen een boom aan crashte. De crash vond blijkbaar al plaats rond de klok van 1 uur ‘s middags, maar omdat hij net buiten de pistes was heeft niemand hem opgemerkt en zijn de reddingsdiensten dus ook niet op tijd gewaarschuwd. Toen de man gevonden werd was hij allang overleden en er wordt op dit moment nog een autopsie uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak van de man te achterhalen.

Het is al wel duidelijk dat het skigebied ook grote steken heeft laten vallen. Normaal gesproken zijn de grenzen van deze pistes afgezet met stokken en linten, maar door een fout was het lint onderbroken. Wanneer het zicht bijzonder slecht is kunnen skiërs de grenzen van de pistes dus niet meer zien, waardoor een dergelijke fout snel gemaakt is. De verwachting is dan ook dat de nabestaanden van de overleden skiër hier absoluut nog wat mee gaan doen omdat ze hier makkelijk een rechtszaak van zouden kunnen maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws