Nieuws - 13 december 2018   14:19 Skier overleden op Hintertuxer Gletsjer door lawine

Door:

Vandaag is er wederom een lawinedode gevallen. Op de Hintertuxer gletsjer werd het slachtoffer gegrepen door de lawine en hij overleed ter plekke. 

De lawine kwam vanochtend los op de gletsjer van Hintertux en sleepte een man ongeveer 80 meter mee voordat hij volledig begraven werd. Volgens het officiele politiebericht was de man een ski verloren en was op zoek naar die ski net buiten de pistes. Tijdens die zoektocht heeft de man waarschijnlijk zelf de lawine losgetrapt.

De reddingsdienst werd vervolgens wel vrijwel direct ingezet en die hebben de kam ook kunnen vinden, maar bij aankomst bleek de skiër al overleden te zijn. Er is tot dusver nog niet veel bekend over dit ongeval en onderzoek zal nog meer uit moeten wijzen over de exacte toedracht.

Zo is er bijvoorbeeld ook niet naar buiten gebracht waar de man zijn ski is verloren en of deze bijvoorbeeld aan het glijden is gegaan en vervolgens net buiten de pistes terecht kwam. Ook de identiteit van de man is nog niet bekend gemaakt.

Het is de tweede lawinedode in een korte tijd, al had het nog veel erger af kunnen lopen. Verschillende lawineongevallen zijn de laatste dagen goed afgelopen en de lawinedienst waarschuwt dan ook uitvoerig voor de gevaren. Door de wind en kou is de vers gevallen sneeuwlaag op sommige plekken alles behalve goed te noemen, waardoor het lawinegevaar in een rap tempo is gestegen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws