Nieuws - 21 maart 2019   8:10 Skiër overleeft twee lawines tijdens tour in Oostenrijk

Door:

Hoeveel pech en tegelijk hoeveel geluk kan een mens hebben? Een skiër werd door twee lawines meegesleurd! 

In Salzkammergut, een dorpje in Oostenrijk, ging het mis. Een 50-jarige skiër begon aan een afdaling en werd vervolgens vrijwel direct meegesleurd door een zware lawine die ‘m tientallen meters meesleurde. De man kreeg het voor elkaar om op de oppervlakte van de sneeuwmassa te blijven, maar daarna ging het nog een keer mis.

De kracht van de eerste lawine was zo groot dat er nog een tweede lawine los is gebroken. Deze sleurde de man nog verder mee naar beneden, maar ook hier had hij veel geluk en kon hij nog op de oppervlakte blijven van de sneeuwmassa.

Een vrouw zag het allemaal gebeuren en die heeft vervolgens de reddingsdienst ingeschakeld. Hoewel hij dus niet helemaal begraven is geweest, heeft zo’n lawine natuurlijk kracht genoeg om je lichaam aardig te slopen. De man hield een gebroken arm en meerdere kneuzingen over aan de lawine, maar hij kon het nog wel navertellen.

De reddingsdienst heeft ‘m met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht om aan z’n verwondingen geholpen te worden. In ieder geval een gevalletje zwaar bizar en heel veel geluk. Één lawine zó overleven is al behoorlijk uniek te noemen, een tweede meemaken en het nog steeds na kunnen vertellen is eigenlijk gewoon knettergek te noemen. Anyway, de man maakt het naar omstandigheden goed!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

21 april 2019

Zondag WTF #326

De afterbang van Snowfest 2019 overleefd? Of nog steeds aan het vegeteren op de bank? Anyway, chillmode xxl is aan!  Lees Meer…

Meer Nieuws