Nieuws - 15 december 2017   12:13 Skiërs veroordeeld voor veroorzaken lawine in Zwitserland

Door:

Het is een hele langlopende zaak geweest, maar inmiddels is er een uitspraak. Drie skiërs zijn veroordeeld voor het veroorzaken van een lawine in Zwitserland, waardoor twee skiërs verwondingen opliepen! 

Zulke veroordelingen komen we niet vaak tegen in de wintersport, maar het is wel een heel duidelijk teken voor de rest. Een drietal skiërs hebben volgens de rechtszaak in 2009 een lawine veroorzaakt in het Zwitserse Anzère en daar worden ze nu dus ook voor veroordeeld.

Door de lawine raakte twee skiërs gewond en werd vervolgens een grootschalige zoekactie opgezet, maar gelukkig bleken er verder geen slachtoffers te zijn. Meer dan 50 man zijn drie uur op zoek geweest naar mogelijke slachtoffers.

De drie skiërs die de lawine hebben veroorzaakt, werden eerder al veroordeeld door een lokale rechtbank, maar later werd deze uitspraak weer teruggetrokken na een beroep bij de rechtbank van het kanton Valais. De openbare aanklager heeft er echter een federale zaak van gemaakt en die zijn nu tot de conclusie gekomen dat de drie skiërs wel degelijk schuldig zijn.

Gezien de ervaring van het drietal met lawinetrainingen en de vele waarschuwingsbordjes voor het hoge lawinegevaar in het gebied, hadden ze beter moeten weten en de helling nooit op mogen skiën. De veroordeling is dan ook voor roekeloosheid en de rechtbank rekent het zwaar aan dat ze ondanks alle trainingen en de tekenen toch het risico hebben genomen.

Een hoger beroep in deze zaak lijkt niet mogelijk te zijn, waardoor het dossier nu na acht jaar eindelijk gesloten kan worden. De exacte strafeis van deze zaak is niet bekend gemaakt door de Zwitserse media.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws