Nieuws - 13 augustus 2020   16:33 Skigebied in Finland organiseert ‘Wereldkampioenschap Boomknuffelen’

Door:

Serieus, dit soort shit zouden we zelf niet eens kunnen verzinnen. Het is toch echt waar, een skigebied in Finland heeft een nieuw kampioenschap in het leven geroepen. Op naar het Wereldkampioenschap Boomknuffelen! 

Sinds 2016 heeft Finland in augustus iets wat de ‘nationale boomknuffelweek’ heet. Een soort Kinderboekenweek, maar dan met iets meer bomen knuffelen. Anyway, dit is georganiseerd door het bedrijf HaliPuu, dat in 2015 opgericht is om een stuk bos te beschermen en zich sindsdien inzet om mensen wereldwijd te laten ervaren wat ‘de goede kanten zijn van het liefhebben van bomen’.

Eigenlijk zou dit WK plaats gaan vinden in en in samenwerking met het Finse skigebied Levi, gelegen in Lapland, maar door de hele coronasituatie is dat nu een beetje anders. Om toch een Wereldkampioenschap te kunnen houden, heeft het bedrijf wat aanpassingen gedaan, zo zal het namelijk een combinatie zijn een live event in het skigebied op 22 augustus, en een digitaal component waar iedereen aan mee kan doen.

Wereldkampioenschap

En hoe scoor je in godsnaam een WK Boomknuffelen? Daar hebben ze een jury voor gevonden. De jury zal kijken naar alle boomknuffelaars en deze beoordelen op ‘het diepe liefdevolle gevoel’ in de knuffel en de creativiteit in de manier van knuffelen.

Zoals gezegd is er dus een livestream vanuit Levi waar een groep mensen coronaproof aan het boomknuffelen gaat en deze mensen zullen meedingen voor de wereldtitel. Zelf kan je meedoen door een foto te uploaden via de HaliPuu website compleet met coördinaten van de geknuffelde boom, of door een foto te plaatsen op Instagram met de hashtags #TreeHugging2020 en #HaliPuu.

Prijs

En als je wint? Krijg je dan een eigen boom om de hele dag mee te knuffelen? Nou, nee. Wel krijg je de mogelijkheid om nog veel vaker bomen te gaan knuffelen! De hoofdprijs bestaat uit een ticket voor de Wereldkampioenschappen Boomknuffelen van 2021 in Levi, compleet met een week gratis slapen in Levi en een Arctic Cocooning ervaring, wat dat dan ook mag zijn.

Zit je nu helemaal in de boomknuffel mood? Check dan even de HaliPuu website en knuffel er maar op los!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws