Nieuws - 4 juli 2020   18:32 Skigebied in Noorwegen gesloten wegens overvloed aan sneeuw

Door:

Dat zijn nog eens luxeproblemen voor de maand juli. In Noorwegen heeft een skigebied alles moeten sluiten en dat vanwege een grote hoeveelheid sneeuw waardoor de wegen niet meer begaanbaar zijn! 

In Noorwegen kan het weer nog wel eens rare fratsen uithalen, maar dikke vette sneeuwval in juli is zelfs in Noorwegen een unieke situatie. Toch is dat nu het geval en het sneeuwde er zo veel, dat het skigebied de boel moest sluiten omdat ze het niet meer aan konden.

Het gaat om het skigebied Fonna, die een van de gletsjers in het land heeft waar regelmatig zomerskiën aangeboden kan worden. Dit jaar was daarop geen uitzondering, nadat er in de winterperiode al een bizarre hoeveelheid naar beneden is gekomen. In mei werd namelijk een deklaag van maar liefst 15 meter sneeuw gemeten en die bizarre laag hebben ze met moeite ver genoeg weg weten te krijgen, zodat de wegen weer open konden.

Nu kon diezelfde weg richting Fonna gisteren niet meer open gaan, aangezien er alleen al in de ochtend zo’n 40cm sneeuw naar beneden is gekomen. Het gletsjergebied moest de boel dan ook dicht gooien, al zal dit waarschijnlijk niet lang meer hoeven duren. Waarschijnlijk kan morgen de boel alweer draaien en dan staat er een bizar goede poederdag op de planning. En dat dus terwijl het volle bak zomer is!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws