Nieuws - 26 maart 2020   17:18 Skigebieden leggen nieuwe ontwikkelingen stil door het coronavirus

Door:

De financiële impact van het coronavirus begint langzaam duidelijk te worden. Verschillende skigebieden hebben kenbaar gemaakt dat ze investeringen stop zetten en bouwprojecten liggen stil. 

Nu de skigebieden het seizoen hebben moeten korten en het niet duidelijk is wanneer ze open kunnen, worden grote investeringen voorlopig uitgesteld. Logisch, aangezien het niet bekend hoeveel ze dit precies gaat kosten. Verschillende gebieden hebben nu al bekend gemaakt dat ze de bouw van skiliften stil gaan leggen en de verwachting is dat er nog wel meer van dergelijke maatregelen gaan komen.

In Snow Space Salzburg bijvoorbeeld, was een nieuwe 10-persoons gondel genaamd Flying Mozart gepland. Deze moest de connectie tussen Wagrain naar de Griessenkar vervangen en had een kostenpost van een dikke 64 miljoen euro. Deze nieuwe lift wordt in ieder geval komende zomer niet meer gebouwd en is sowieso uitgesteld, maar wanneer het wel gaat gebeuren is voor nu nog even onduidelijk.

Leverproblemen

De kostenpost is uiteraard een probleem met de verminderde inkomsten, maar de problemen komen ook nog uit een andere hoek. Leveranciers uit Italië en Tsjechië kunnen nu geen materialen leveren omdat veel fabrieken daar simpelweg niet meer draaien. Deze problemen zouden komende zomer waarschijnlijk wel weer opgelost zijn, maar uiteraard legt dat wel een aardige druk op de ontwikkelingen. Wanneer komende zomer de productie pas weer opgestart gaat worden, kunnen de materialen nooit op tijd geleverd worden, waardoor de coronamaatrdegelen waarschijnlijk nog lange tijd na zullen galmen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Waar bijna ieder land de skigebieden inmiddels gesloten heeft, is er nog one last country standing: Zweden heeft nog een paar skigebieden geopend en ze zouden zonder al te grote problemen open kunnen blijven! Update: Ook Zweden gooit de skigebieden dicht.  Lees Meer…

Meer Nieuws