Nieuws - 16 oktober 2020   15:36 Skigebieden Tirol & Salzburgerland werken samen aan gastenregistratie voor 20/21

Door:

Hoe om te gaan met de coronasituatie in de skigebieden, het blijft een hot item deze weken. St. Anton had al een oplossing bedacht in de vorm van een digitale registratie, nu gaan 11 skigebieden verdeeld over Tirol en Salzburgerland samenwerken aan een soortgelijke oplossing! 

Om voor zoveel mogelijk zekerheid te gaan zorgen deze winter werken de skigebieden allerlei maatregelen uit in de hoop een normaal seizoen te kunnen draaien. Voor de Nederlanders is dat nog een heel groot vraagteken aangezien Frankrijk en het Oostenrijkse Vorarlberg en Tirol inmiddels code oranje hebben, maar uiteraard moeten ze door blijven werken om zoveel mogelijk gasten te kunnen blijven ontvangen.

Een van de maatregelen die St. Anton, gelegen in Tirol op de rand van Vorarlberg, al in heeft gevoerd is het hanteren van een digitale gastenregistratie bij alle locaties waar wintersporters aanwezig zouden kunnen zijn. Nu heeft een groep van 11 skigebieden zich verenigd en gaan ze een soortgelijke maatregel collectief invoeren.

Digitale registratie

De 11 regio’s die nu samen gaan werken zijn Alpbachtal, Wildschönau, Hohe Salve, Brixental, Kitzbühel, St. Johann in Tirol, Pillerseetal, Wilder Kaiser, Kufsteinerland, Saalbach Hinterglemm en Saalfelden-Leogang. Eerst hoopte men op een oplossing vanuit de politiek, maar die laat nu te lang op zich wachten en dus nemen ze het heft in eigen handen.

Samen met het bedrijf ‘mtms Solutions’ wordt deze winter een digitale registratie ingevoerd die overal in de regio’s gebruikt zal gaan worden. De opzet is simpel. Bij entree van een ‘publieke ruimte’ staat een grote QR code die je moet scannen met je smartphone. Vervolgens voer je je naam, telefoonnummer en tijd in, zodat je bij een eventuele uitbraak gecontact kan worden en jezelf kan laten testen. Geen smartphone op zak? Dan zal er een apparaat op locatie zijn om jezelf te registreren. Dit zal ingevoerd worden bij hotels, restaurants, barren, supermarkten, berghutten, noem het maar op.

Privacy vraagtekens

Een van de heetste issue’s rondom dit soort registraties is uiteraard de privacy. De 11 aangesloten regio’s geven de garantie af dat de oplossing van mtms Solutions volledig aansluit bij de Europese privacywetten en dat de data beschermd opgeslagen wordt. Tevens blijft de data niet langer dan 28 dagen op de servers staan, daarna zullen ze volledig gewist worden. Alleen gezondheidsautoriteiten in de regio kunnen überhaupt deze data ontvangen en alleen wanneer er een zogenaamde ‘clusterbesmetting’ plaats vindt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws