Nieuws - 14 februari 2020   12:33 Skileraar met 12 kinderen gered uit ‘open terrein’

Door:

Opmerkelijk nieuws uit Oostenrijk dat best wel eens gevolgen kan hebben. Een skileraar was op pad met 12 kids, maar raakte verdwaald en moest de reddingsdienst inschakelen! 

Gisteren kwam er rond half 1 ‘s middags een melding binnen bij de reddingsdienst dat een skileraar de weg kwijt geraakt was, terwijl hij met 12 kinderen op pad was. Dit gebeurde op de Krippenstein en de reddingsdienst moest dan ook direct met groot materieel aanrukken om de evacuatie in gang te zetten.

Kou en wind

Hoe de 27-jarige skileraar en zijn leerlingen, in de leeftijden tussen 12 en 14 jaar oud, zo de mist in kon gaan, is niet bekend. Wel was er haast bij geboden, aangezien het toch wel erg koud en winderig was in het gebied, waardoor met name de kinderen risico liepen om bijvoorbeeld onderkoeld te raken.

De reddingsdienst was wel snel ter plaatse, aangezien de omschrijving van de locatie genoeg was om een vlotte zoekactie te realiseren. Na een korte inschatting door de bergredding werden er nog meer helikopters ingevlogen om iedereen zo snel mogelijk weer in veilig te brengen, in totaal zijn er vier helikopters betrokken geweest bij de reddingsactie.

Gewonden

Twee van de leerlingen raakten licht gewond tijdens dit incident, maar wat de exacte toedracht is heeft de Oostenrijkse media niet bekend gemaakt. Het gros van de groep, waaronder de skileraar, waren alleen ‘wat verzwakt’.

Zoals altijd doet de bergredding zelf geen uitspraak over of het een domme actie was of niet en Florian Höll, hoofd van de lokale bergdienst, heeft alleen maar aangegeven dat ze blij zijn met de vlotte afronden van de actie. Toch zal er een hoop kritiek komen op de skileraar die de kinderen mee heeft genomen buiten de pistes. Skileraren die dergelijke stappen nemen liggen, zeker in de Nederlandse media, al langer onder vuur en deze ‘foute’ inschatting helpt daar absoluut niet bij. Meerdere partijen roepen al langer dat er strengere regelgeving moet komen en dit zal zeker een case zijn die uitvoerig besproken zal gaan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws