Nieuws - 9 januari 2019   10:03 Skileraar overleden door val tijdens skiles

Door:

Het is niet alleen maar lawinegevaar in Oostenrijk, ook op andere vlakken kan het flink gevaarlijk zijn. Een skileraar overleed door een val tijdens het geven van skiles! 

Het voorval gebeurde gisteren in het Oostenrijkse Mariazeller Bürgeralpe, waar een 62-jarige skileraar bezig was met het geven van skiles aan een groep van 9 kinderen. Ze waren bezig op een van de makkelijkste pistes in het gebied en door onduidelijke redenen klapte een van zijn ski’s uit.

Dit gebeurde op een vrijwel vlak stuk en de skileraar kon zijn balans niet meer herstellen, waardoor hij links naast de piste in de bossen ten val kwam. Ondanks het feit dat het alles behalve hard ging, kwam de man met zijn hoofd in een sneeuwhoop van zo’n vijf meter diep terecht, waardoor de man gestikt is.

Het skiklasje probeerde de man nog te helpen, maar de sneeuwhoop, die ook nog eens een flink overhangend deel had, dreigde volledig los te breken en daarmee dus ook een lawine in gang te zetten. Ze konden niks anders doen dan wachten op de reddingsdienst die zelf de afdaling moest maken en de man uit de sneeuwhoop hebben gehaald.

De 62-jarige Oostenrijker bleek echter al overleden te zijn door zuurstof gebrek. De autoriteiten in het gebied hebben een onderzoek ingesteld en er wordt ook een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de man, om te controleren of er mogelijk nog andere factoren meespeelden in dit ongeval.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws