Nieuws - 8 januari 2021   12:41 Skiliften, bars en restaurants in Frankrijk ‘niet open voor februari’

Door:

Eigenlijk zou 7 januari de datum zijn dat de Franse skiliften weer zouden gaan draaien, maar dat is niet het geval. Frankrijk moet de opening uitstellen en een nieuwe datum is nog niet vast gesteld! 

In december heeft Frankrijk samen met Italië en Duitsland de skiliften gesloten, waarbij eigenlijk 7 januari de datum zou zijn waarop de boel weer open zou mogen gaan. Die datum is inmiddels verstreken en de Franse autoriteiten zien dat het aantal besmettingen met het coronavirus alles behalve aan het dalen is. Daarom hebben ze aangekondigd dat ze geen andere keuze hebben kunnen maken: de skiliften moeten gesloten blijven. Ook de bars en restaurants in Frankrijk zullen daardoor de deuren voorlopig dicht moeten houden.

Deze keer heeft de Franse overheid geen directe datum genoemd waarop mogelijk een opening plaats zou kunnen vinden, al hebben ze wel aangegeven dat ze de situatie op 20 januari opnieuw gaan evalueren. Na die evaluatie zal er een nieuwe datum komen, maar de Franse premier Jean Castax heeft al aangekondigd dat een opening van skiliften, barren en restaurants op zijn vroegst ‘midden februari’ plaats zou kunnen vinden.

Overigens een bijzonder detail: de skigebieden zelf zijn niet volledig gesloten. De pistes mogen gebruikt worden en niemand zal je verbieden om te gaan skitouren in Frankrijk. De skiliften dienen echter wél gesloten te blijven.

Aantal besmettingen

Veel partijen hopen op een opening vóór de start van de schoolvakanties in februari, maar er is geen enkele garantie dat dit ook zou kunnen gebeuren. De Franse overheid had aangegeven dat het gemiddelde aantal besmettingen per dag in Frankrijk onder de 5.000 zou moeten zijn voordat versoepelingen mogelijk zouden zijn, maar dit getal lag gisteren nog op 15.000. Bovendien werden er in 24 uur tijd meer dan 25.000 gevallen gemeld, waardoor dit gemiddelde alleen nog maar hoger uit zal pakken.

Ook de Britse variant van het coronavirus heeft zijn weg gevonden naar Frankrijk. Twee clusters van de variant die nóg besmettelijker is zijn geïdentificeerd. Om verdere clusters te voorkomen zijn de grenzen met het Verenigd Koninkrijk al gesloten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws