Nieuws - 19 augustus 2015   11:31 SLICK: Een gemotoriseerde stabilisator voor je GoPro camera’s

Door:

De grote GoPro’s op de piste zijn allemaal leuk en aardig, maar 9 van de 10 video’s zijn niks anders dan een door elkaar schuddend zooitje. Tegenwoordig zijn er al allerlei gimbals te koop voor je GoPro om de beelden een beetje stabiel te krijgen, maar deze apparaten zijn vaak te duur of te groot. Is de SLICK het antwoord? 

Als je het aan Xavier de la Rue vraagt dan is het antwoord een volmondig ja, want de freeskiër is ambassadeur geworden van dit apparaat! Maar wat is het? De Slick is een gemotoriseerd apparaat dat er voor zorgt dat de beelden die je opneemt zo stabiel mogelijk zijn. Je moet de GoPro aan het apparaat bevestigen en vervolgens doen de motors dus al het werk!

De technologie is op zich niks nieuws, het wordt al jaren toegepast op drones en in de grote Hollywood films, maar tot nu toe was er niet echt een oplossing voor de normale consument. De stabilisators die nu te koop zijn zitten vaak vast aan een handvat waardoor je de camera dus niet meer op je helm kan bevestigen, maar dat is bij de Slick niet het geval! De Slick is namelijk te bevestigen op iedere normale GoPro mount, waardoor je het zaakje dus gewoon op je helm kan gebruiken.

SLick

Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen dat de Slick opgeladen is en je GoPro erop schroeven. Vervolgens zet je de hele unit op je helm en het apparaat doet al het werk voor je! Je hoeft niet met instellingen te prutsen en de stabilisator is ook nog eens volledig waterdicht tot 1 meter diepte. Door de diepe poedersneeuw jagen is dus geen probleem en je zou de Slick zelfs kunnen gebruiken op je surfplank voor super soepele videobeelden.

SLICK

Specificaties

De stabilisator functie werkt met in totaal drie motoren die de camera op alle assen stabiel moet houden. Om dit voor elkaar te krijgen is de Slick voorzien van een accelerometer en een drietal gyroscopen, die je bijvoorbeeld in je smartphone kan vinden. Deze sensoren meten in welke hoek de camera gedrukt wordt en sturen een signaal naar de motoren om dit te corrigeren. Het resultaat is dus een soepele video zonder het gebruikelijke shaky effect.

Slick

De Slick werkt met motoren en dus zit er ook een accu in het apparaat. Deze accu moet ongeveer twee uur meegaan afhankelijk van de temperatuur en is op te laden met een microUSB kabel. De accu is wel te vervangen, dus je zou eventueel een extra setje accu’s aan kunnen schaffen zodat je de hele dag kan filmen.

Het nadeel aan zo’n stabilisator is dat de hele unit inclusief camera een stuk lomper is dan alleen je GoPro. De Slick weegt op zichzelf 230 gram en daar komt dan nog een GoPro á 152 gram bij. Al met al heb je dus bijna een halve kilo bovenop je helm staan en of dat nou zo prettig is… Voor een stabilisator is de Slick nog redelijk klein, maar je hebt dus wel een flinke unit boven op je hoofd staan.

Gewicht: 230 gram
Afmetingen: 10x10x8 cm
Sensoren: Accelerometer, 3 gyroscopen, magnetometer
Accu: 12v Lithiumpolymeer accu, verwijderbaar. 900mAh, ± 2 uur
Poorten: microUSB voor opladen en bijwerken firmware

Maar, als je de onderstaande video bekijkt dan zal je zien dat het echt een wereld van verschil is, de beelden zijn zo ontzettend soepel! De Slick zou zomaar een nieuwe must have voor je GoPro kunnen worden..! Het apparaat is bovendien geschikt voor zo’n beetje iedere GoPro en voor de HERO Session hebben ze zelfs een speciale case gemaakt, zodat je ook die camera kan gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

Voordat de Slick op de markt gaat komen moet het apparaat nog wel even door een crowdfunding campagne komen, maar dat hebben ze binnen een halve dag al weten te flikken! Het apparaat staat op dit moment op Indiegogo en heeft nog 45 dagen te gaan, maar het uiteindelijke doel van $50.000 is binnen 16 uur gehaald. Sterker nog, de teller staat nu al op $73.000!

Het voordeel is wel dat je nu al een pre-order kan plaatsen en daarmee flink goedkoper uit bent dan normaal. Een Early Bird Slick kost via Indiegogo namelijk $199,- (€180,04) terwijl ze straks in de winkel komen te liggen voor $279,- (€252,42). Dat is nog een keer de moeite waard! Overigens is de kans klein dat je aankomend seizoen al volle bak kan filmen met de Slick, leveringen staan gepland voor maart 2016. Als de vraag nog verder blijft stijgen dan kan dit nog wel eens oplopen!

Slick Slick

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws