Nieuws - 18 april 2016   20:06 Slopestyle Masters Zoetermeer 2016: Foto’s, Video en Uitslag!

Door:

Na het grote succes van het Nederlands Kampioenschap in Laax, Zwitserland, die door de Nederlandse Ski Vereniging werd georganiseerd, werd er afgelopen zaterdag voor de tweede helft van het competitieseizoen afgetrapt met Slopestyle Masters. SnowWorld Zoetermeer was de plek waar punten voor het Dutch Cup klassement behaald konden worden en met Sean Taylor Events als host had iedereen er weer zin in! Maar wie kon zich verblijden met een gouden medaille en een heleboel prijzen? Lees het in de recap!

De ski’s waren afgesteld, de snowboards waren gewaxt en al het andere materiaal was nu richting de indoorhal van SnowWorld Zoetermeer verplaatst in plaats van de zonovergoten bergen die we tijdens het NK in Laax hadden. De tweede helft van het seizoen stond namelijk op het punt van beginnen en als we even naar de hoeveelheid prijzen keken die te winnen vielen kon het eigenlijk niet anders dan een geslaagde editie worden!

Maar voordat het zover was moesten de heren en dames deelnemers zich in het zweet werken en wel door eerst een rail run en erna een kicker run succesvol te volbrengen. Uiteraard was degene die de meest zieke trick deed degene met de meeste punten en uiteindelijk mochten de beste vier door naar de finales. In totaal waren er tien categorieën waarin de deelnemers opgedeeld werden. Die waren bij de skiërs Youth, Junior en Senior en bij de snowboarders Rookie, Youth, Junior, Senior. Uiteraard mogen we de vrouwen niet vergeten want zij waren aanwezig met drie categorieën: Rookie, Junior en Senior.

Ski

Youth Men

Te beginnen met de skiërs, waar er een aantal namen in terugkwamen die we dit seizoen nog niet al te vaak hebben gehoord. Bij de Youth Men was Hunter Gray namelijk weer op de startlijst te zien en hij zou de strijd aan moeten gaan met Jamie Koster en Lucas Laudy die dit seizoen allebei al aardig wat wedstrijden in de benen hebben!

Dat bleek ook al gauw duidelijk te worden en wel door het scoreverloop van de heren waardoor de strijd nog maar eens tussen Jamie en Lucas zou gaan. Beide haalden alles uit de kast om de directe concurrent van de eerste plaats te kunnen houden en uiteindelijk bleek het Lucas Laudy te zijn die z’n gemiddelde van 86 punten zag terugkomen op de eerste plaats. Jamie had een goede kicker run, maar zag zijn rail run te weinig punten opleveren waarna hij de tweede plaats op zich nam. Het podium werd door Hunter Gray gecomplementeerd.

Slopestyle Masters

1. Lucas Laudy
2. Jamie Koster
3. Hunter Gray

Junior Men

In deze categorie was het enkel Arne Acke die zich gemeld had, ook al liet hij er geen gras over groeien. Arne kreeg met zijn tricks 47.83 punten toegewezen van de jury en uiteraard hoort bij een eerste plaats een medaille!

Slopestyle Masters

1. Arne Acke

Senior Men

In eerste instantie zou Elia Mitalas bij de Junior Men ingedeeld zijn, maar hij mocht zich deze keer mengen tussen de seniors waardoor hij het op moest gaan nemen tegen namen als Vincent Renooy en Ruben Principe. Laatstgenoemde is wederom een naam die we niet zo vaak voorbij hebben horen komen, maar dat maakt ‘m zeker niet minder interessant. Op de kicker wist hij zich namelijk goed te manifesteren door 75 punten te scoren met z’n flat 540 japan, maar helaas bleek het niet de dag van de rails te worden voor Ruben Principe.

De concurrenten Vincent en Elia pakten die kans met beide handen aan want zij lieten allebei op de rails verse tricks zien zoals bijvoorbeeld Vincent met zijn switch 360 in & 180 out en een lip 270 op de down rail. Dat werd nog maar eens breed uitgemeten in de scores die beide heren kregen toegewezen aangezien Elia Mitalas 80 punten haalde, waar Vincent Renooy op 96 punten kon rekenen. Deze score van Vincent in combinatie met de 540 tail op de kicker was voor Vincent genoeg om de overwinning op te eisen want met 77.33 punten was hij dé gevierde man en hij mocht naar huis met een gloednieuw setje Salomon ski’s. Elia volgde op 72.50 punten, Ruben zou het podium compleet maken door in totaal 60 punten te scoren.

Slopestyle Masters

1. Vincent Renooy
2. Elia Mitalas
3. Ruben Principe

Snowboard

Rookie Men

We maken nog maar eens de vergelijking met Laax en dat komt omdat in deze categorie er eentje zat die werkelijk waar alles had gewonnen op snowboard freestyle gebied. Zijn naam is Rakim Foy en in Zwitserland wist hij beslag te leggen op de Slopestyle overwinning en Halfpipe overwinning en alsof dat allemaal nog niet genoeg was pakte hij ook op de Big Air de overwinning! Zeggen dat tijdens Slopestyle Masters wat van ‘m verwacht werd is een understatement, maar kon hij het ook waarmaken?

Rakim kreeg namelijk concurrentie van Jochem Bekker, Matthias Kral en Duarte Pereira waardoor het aanpoten zou gaan worden! Dit kon Rakim Foy dan ook op de kicker zeker waar maken, maar op de rails bleek toch dat Rakim z’n meerdere moest erkennen in de concurrentie. Rakim ging tijdens de wedstrijd hard onderuit op de rail en dat zat ‘m natuurlijk niet mee tijdens zijn latere runs. Z’n concurrenten pakten hier hun punten die uiteindelijk goud waard bleken te zijn want het was Matthias Kral die de beste papieren had voor de hoogste trede van het podium!

Met zijn cleane en technische railtricks pakte Matthias de overwinning waardoor hij Duarte Pereira richting de tweede plaats verwees. Laatst genoemde was overigens zeker niet slecht bezig want met o.a. een cab 540 mute, backside 540 indy en frontside tail 270 out op de rail liet Duarte zien wat hij allemaal in z’n mars had. De derde plek bleek aan het einde van de dag toch nog weggelegd te zijn voor Rakim Foy en wel door o.a. zijn backside 720 en cab 270.

Slopestyle Masters

1. Matthias Kral
2. Duarte Pereira
3. Rakim Foy
4. Jochem Bekker

Rookie Women

Hier bleek het de dag te worden van Poederbaas atleet Evy Poppe en wel door haar concurrenten Melissa Peperkamp en Romy van Vreden achter zich te houden. Evy Poppe kon met onder andere een mooie frontside 360 indy de waardering van de jury in haar broekzak steken en uiteindelijk zou dat genoeg zijn voor de overwinning! Gecombineerd werd er aan Evy 83.50 punten toegewezen waardoor ze de frontside 360 van Melissa Peperkamp (2e) en Romy van Vreden met haar cab 180 op de schans en noseslide op de rainbow (3e) naar de lager gelegen podiumplekken stuurde.

Slopestyle Masters

1. Evy Poppe
2. Melissa Peperkamp
3. Romy van Vreden
4. Romy Kasten

Youth Men

De grote favoriet voor de overwinning was in deze categorie toch wel Sam Vermaat en hij bleek totaal geen problemen te hebben met die verwachtingen. Op de kicker ramde Sam er namelijk tijdens de kwalificatie tricks uit zoals onder andere een underflip en frontside 360 waardoor hij 89.33 punten in de wacht wist te slepen. Dit zou betekenen dat een goede finalerun ‘m meteen richting het podium en wellicht ook wel de overwinning zou kunnen stunten!

Helaas voor Sam en goed van de concurrentie pakte Kai Groeneveld de overwinning tijdens Slopestyle Masters in SnowWorld Zoetermeer en wel door onder andere een switch backside 540, frontside 360 en een frontside bluntslide succesvol af te ronden. Tijdens de finale was het Kai die de jury het meeste wist te imponeren en dus ging hij naar huis met de overwinning, gevolgd door Sam Vermaat op de tweede plek. De derde plek werd bezet door Kyro Zonneveld.

Slopestyle Masters

1. Kai Groeneveld
2. Sam Vermaat
3. Kyro Zonneveld
4. Kana Jonas

Junior Men

Met namen als Sem Wolfs, Casper Holtzapfel, Niek van der Velden, Mees Oostdijk en Joewen Frijns op de startlijst was ook deze categorie een mooie te noemen! Niek van der Velden was helaas niet aanwezig tijdens het NK om voor de prijzen te vechten, maar tijdens Slopestyle Masters heeft hij laten zien dat hij echt niet de minste snowboarder is. Met onder andere een frontside 260 op de rail, een switch backside 540 en een underflip 720 mute op de kicker liet hij de concurrentie zien wat hij allemaal kon.

Niek wist met deze tricks de jury genoeg te overtuigen en de rest van de jongens konden niet meer aan hem tippen. De enige die nog in de buurt kon komen van Niek was Mees Oostdijk. Hij kon zich met een cleane cab 270 op de rail, een frontside 720 op de schans en verdere cleane railtricks richting de tweede plaats stunten! Het podium werd compleet gemaakt door Joewen Frijns die zeker zijn mannetje stond door onder andere een backside 720 op de schans en een backside 270 in 270 out op de rail succesvol uit te voeren.

Slopestyle Masters

1. Niek van der Velden
2. Meest Oostdijk
3. Joewen Frijns
4. Casper Holtzapfel

Junior Women

Tijdens het NK in Laax was er in deze categorie constant één dame die naar het podium mocht komen en dat was natuurlijk Michelle Arens! Ook tijdens Slopestyle Masters wist ze weer goed te scoren terwijl ze concurrentie kreeg van Dominique Benjamins en Meri de Coninck.

Michelle had beslist niet de allerbeste railrun van dit drietal, maar ze wist op de kicker wel een flink stuk hoger te scoren dan haar concurrentie waardoor ze met in totaal 63,17 punten ook in Zoetermeer de overwinning pakte. Dominique Benjamins scoorde beter op de rails, maar op de kickers kwam ze helaas niet in de buurt van Michelle’s score en dus moest zij met 56,67 punten genoegen nemen met de tweede plek. Meri de Coninck zat hier weer heel dicht op met 51,17 punten en dus de derde positie.

Slopestyle Masters

1. Michelle Arens
2. Dominique Benjamins
3. Meri de Coninck

Senior Men

In de categorie Senior Men hebben we het afgelopen seizoen al heel wat deelnemers zien komen en gaan, bij iedere wedstrijd staan er wel weer andere namen op de startlijst! Didier Kickken, die het afgelopen seizoen wel bijna alle wedstrijden heeft verreden, werd deze keer aangevuld met snowboard veteranen zoals Boas van Olden, Anthony Indawood, Bart Falhaber en nog veel meer deelnemers. Met in totaal 10 seniors aan de start zou het hoe dan ook een mooie wedstrijd gaan worden!

Allereerst moesten de seniors zich kwalificeren tijdens hun heat en de beste vier snowboarders zouden door mogen naar de finale, waar gestreden kon worden om de prijzen. Helaas viel Jeremy Gerritsen, die tijdens het NK in Laax nog twee podiumplaatsen wist te scoren, hier net buiten. Senna van Drunen, Bart Falhaber, Didier Kickken en Boas van Olden waren uiteindelijk de snowboarders die het in de finale uit mochten gaan knokken in Zoetermeer!

Boas van Olden, de op één na oudste deelnemer aan de wedstrijd, wist zich met onder andere een backside tail op de down flat downrail, een cab 270 in 270 out én een 720 op de kicker naar de hoogste trede van het podium te katapulteren! Hij werd op de voet gevolgd door Senna van Drunen, die met zijn frontside 720 tailgrab en switch backside 540 op de kicker gevolgd door een 270 in 450 out op de rail toch ook erg goed wist te scoren. Helaas voor Senna was Boas dus net een stukje beter en moest hij genoegen nemen met de tweede positie.

De verschillen tussen de tweede, derde en vierde plek waren overigens niet groot, maar er moesten toch keuzes gemaakt worden door de jury. Bart Falhaber zette onder andere een frontside rodeo 720 neer op de kicker, gevolgd door een frontside blunt to backside boardslide 270 out op de rail, wat hem de derde positie en dus de laatste podiumplek opleverde. Didier Kickken kwam terecht op de vierde plek.

Slopestyle Masters

1. Boas van Olden
2. Senna van Drunen
3. Bart Falhaber
4. Didier Kickken

Senior Women

En last but not least, de categorie Senior Women! Kennedy Asberg en Babs Barnhoorn zijn meestal de vaste deelnemers in deze categorie, maar tijdens Slopestyle Masters kregen ze extra concurrentie. Zo stonden Michelle Buitink, Isabelle van Eijsden en Joelle de Vries op de startlijst en gingen ook zij knokken voor de winst. Ook deze categorie mocht meedoen aan de finale, waarbij alleen de beste drie deelnemers door mochten.

De finalisten waren uiteindelijk Kennedy Asberg, Joelle de Vries en Babs Barnhoorn, waarbij de laatste uiteindelijk de overwinning op wist te eisen! Het snowboard talent heeft tijdens het afgelopen jaar alle wedstrijden waar ze aan mee deed weten te winnen. Tijdens Slopestyle Masters wist de 18-jarige een backside 360 op de schans neer te zetten, gevolgd door een frontside 180 out op de double kink en een switch backside boardslide to normal op de downrail. Overigens zal dit voor Babs Barnhoorn de laatste Dutch Cup van het seizoen worden, omdat ze vanwege schoolverplichtingen de volgende drie wedstrijden zal moeten missen.

Joelle de Vries wist vervolgens door onder andere een backside 360 en een frontside 180 indy zichzelf op de tweede positie neer te zetten, gevolgd door Kennedy Asberg op de derde plek.

Slopestyle Masters

1. Babs Barnhoorn
2. Joelle de Vries
3. Kennedy Asberg
4. Isabelle van Eijsden

Sfeerimpressie

Uiteraard hebben wij zelf weer een flinke lading foto’s geschoten tijdens de wedstrijd en hieronder kan je alvast een kleine selectie bekijken! De rest van de foto’s zijn op onze Facebook pagina te vinden, waar je natuurlijk weer volle bak kan gaan taggen. Zoals altijd is het gebruiken van deze foto’s geen probleem, als je onze naam er maar even bij zet en tagt! Voor de complete uitslagenlijst klik trouwens even hierrrr.

Overigens was Johnny Dertien van iBoardcast ook weer aanwezig en zijn video kan ieder moment online komen. Wanneer dat het geval is komt hij hieronder te staan dus houd Snowchamps in de gaten want dan mis je niets!

Update: We hebben ook foto’s van Jascha v.d. Wijden gekregen die we mochten plaatsen, waarvoor enorm veel dank Jascha! De foto’s zijn hieronder te vinden, wanneer je een foto van hem wilt gebruiken kunnen we je adviseren om eerste even contact op te nemen voordat je de foto ergens voor gebruikt. Contact opnemen kan via hierrrr.

Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters

Foto’s van ons, vrij te gebruiken wanneer je ons tagt:

Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters Slopestyle Masters

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws