Nieuws - 10 februari 2019   12:19 Sneeuwbal Festival 2019 gaf onze grijze zaterdag in Nederland een witte vibe

Door:

Wintersport in de Nederlandse buitenlucht, maar dan anders. Of zoiets? Toen we hoorden dat in onze eigen stad Utrecht Sneeuwbal Festival mét een volledig winters thema langs zou gaan komen moesten we daar natuurlijk bij zijn!

Als het gaat over wintersport in eigen land dan denken we toch vaak aan SnowWorld of Skidome, maar daar blijft het zo te merken niet bij. De organisatie van Sneeuwbal Festival had op 26 januari 2019 namelijk erg z’n best gedaan om ook in Park Transwijk, gelegen in Utrecht, zoveel mogelijk goggles, haarbanden, mutsen en skipakken bij elkaar te krijgen. Niet voor een dikke, lokale dump, maar voor een winters feestje. Het park was volledig ondergedompeld in een winterse vibe en daarmee klaar om ons een beetje te laten proeven aan oer-Hollands wintersporten. En dat boven nul!

Sneeuwbal Festival

Verschillende stages

Sneeuwbal Festival is een behoorlijk divers festival en dit is echt aan alles terug te zien. Aankleding, de stages, de muziek, de activiteiten en de mensen die er aanwezig zijn, je komt hier werkelijk waar vanalles tegen.

De ruige piste

Om te beginnen liepen we eigenlijk al best wel snel tegen het absolute paradepaardje van Sneeuwbal Festival aan: De Ruige Piste! En ruig is ‘ie hoor. In deze tent kan je van begin tot eind keihard rammen op serieuze technobeats van grote namen als Gregor Trasher, ANNA en Reinier Zonneveld. Oftewel, een gitzwarte piste vol met buckels waar je keihard overheen kan beuken, als we dan toch in de hoek van de pistes blijven.

Sneeuwbal Festival

De scheve schaats

Dat hebben we dan ook zeker gedaan, maar er moest uiteraard ook even verder gegluurd worden. Zo kwamen we bij de plek waar de echte wintersportfanaat zich overigens heel erg thuis zal voelen, namelijk het après-ski café ‘De Scheve Schaats’! Hier ging bijvoorbeeld het fouteskipakken.nl partyteam door het dak heen door alle rasechte après-ski hits door de tent heen te gooien. En tja, wat is nu lekkerder dan op een zaterdagmiddag met een pilsje in je hand, een muts op je hoofd en een skipak aan keihard mee staan te hossen op ‘seks met die kale? Inderdaad, aan wintersportvibes dus geen gebrek!

Sneeuwbal Festival

Toen we die twee stages aangedaan hadden was het voor ons tijd om verder naar boven te lopen. Jupiler had namelijk een kroeg bovenop de heuvel neergezet en ook daar moest de sfeer geproefd worden. Die was meer dan prima te noemen en dit ging gepaard met de tunes die je van een winterse kroegavond zou verwachten. Overigens was toen de tocht door de stages was nog niet compleet en dus hebben we ook nog even gegluurd in de ‘De Dolle Iglo’, die ons nog het meeste deed denken aan de gezellige partyvibe van een feesttent in Val Thorens tijdens de Dutchweek.

Was dat het? Think again! Sneeuwbal Festival heeft uitgepakt en zo konden we ons ook nog tegoed doen aan ‘De Behagelijke Hut’, waar de lekkere combinatie van Deephouse, Minimal, Techno en House voorbij kwam (360 Bar vibes anyone?) én last but not least: de Woeste Helling, gevuld met de nodige housebeats.

Sneeuwbal Festival

Als die-hard après-ski fans hebben we zelf dan ook wel aardig wat tijd doorgebracht bij ‘De Scheve Schaats’, al konden we die house & technobeats absoluut goed waarderen. De combinatie van deze muziekstijlen zorgde dat er echt voor iedereen wat wils is en daardoor was het publiek op Sneeuwbal Festival heel erg gezellig te noemen. Een prima mengelmoes van après-ski fans tot aan de keiharde technofans.

Activiteiten

Maar goed, naast het hossen en heupen wiegen was er nog meer te beleven op Sneeuwbal Festival. Wat te denken van sneeuwballen gooien naar pinguïns? Fair enough, het waren dan wel geen echte pinguïns, want dan hadden we er eentje meegenomen om als huisdier te houden, maar sneeuwballen gooien naar iemand in een pinguinpak is toch ook wel leuk om te doen. Ook was er bovenop de heuvel waar de Jupiler stage stond ook nog een rodelbaan te vinden waar je 100% helemaal wit van werd.

Hottub

Sneeuwbal Festival

En dat je dan wit werd door het schuim bij gebrek aan sneeuw wordt dan even voor lief genomen. Tijdens de jacht op wat te snaaien zagen we overigens een geniale zet voorbij komen op het terrein, namelijk de hottubs die naast de foodcourt stonden. Yep, rasechte hottubs waar je keihard in kan chillen! Zelf hebben we ze dit jaar maar even overgeslagen, maar we weten in ieder geval voor volgend jaar dat de zwembroeken mee moeten naar Sneeuwbal Festival. Want wie kan nu zeggen dat je op een winters festival lekker hebt zitten chillen in een hottub? Overigens waren we qua eten & drinken ook meer dan tevreden met de winterse vibe, aangezien er naast een biertje ook Gluhwein, heisse choco en echte Duitse Bratwursten te vinden waren.

Sneeuwbal Festival

Al met al hebben we ons meer dan prima vermaakt bij Sneeuwbal Festival en als je voor volgend jaar tussen alle sneeuwactiviteiten nog een lekker winters feestje zoekt wat dicht bij de deur is? Dan is Sneeuwbal Festival zeker een aanrader!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws