Nieuws - 5 januari 2019   17:01 Sneeuwchaos: Vliegvelden stil, lawinecijfer 5 mogelijk

Door:

Nog meer sneeuwchaos in de noordelijke Alpen! Het blijft dumpen als een idioot en het openbare leven begint zo onderhand aardig plat te liggen. De luchthavens van München en Innsbruck liggen al stil en zelfs lawinecijfer 5 kan afgegeven gaan worden! 

In Oostenrijk en het Duitse Beieren zijn ze wel een beetje sneeuw gewend, maar ook daar kan het té gek worden. Voor een gemiddelde sneeuwdump draaien ze de hand niet meer om en zorgen ze ervoor dat de boel gewoon blijft draaien, maar met zulke sneeuwhoeveelheden kunnen zelfs zij het niet meer aan.

Vliegvelden

Het vliegveld in Innsbruck heeft hele grote problemen ondervonden door de sneeuwval en ‘s ochtends kon er vrijwel geen vliegtuig meer landen. Pas later op de middag kon er weer een enkel vliegtuig naar beneden komen, maar dit loste de problemen uiteraard niet op. Vanuit Innsbruck worden reizigers dan ook opgeroepen om zich vroeg in te checken voor hun vlucht en de berichten in de gaten te houden. Annuleringen, vertragingen en omleidingen gaan vandaag nog veelvuldig voorkomen!

Ook in München zijn de problemen groot, daar hebben ze al ongeveer 120 vluchten moeten annuleren. Er stonden voor de gehele zaterdag in totaal zo’n 850 vliegtuigen op de planning van München, maar daar gaan ze lang niet aan komen. Pas als de sneeuwval afneemt kan er weer structureel gevlogen worden en zelfs dan blijven de problemen door de vertragingen nog verder aanhouden.

Lawinecijfer 5

Met her en der zo’n 100 cm verse sneeuw in het dal en ongeveer 200 cm verse sneeuw bovenop de berg, is het wachten totdat het lawinecijfer naar extreme hoogtes stijgt. De provincie Salzburg lijkt daarbij het grootste probleemkind te worden, aangezien de sneeuwval daar op z’n absolute hoogtepunt is.

Lawinecijfer 5 op de schaal van 5 komt bijna nooit voor en wordt echt alleen in zeer extreme gevallen afgegeven. Dit lijkt absoluut zo’n extreme situatie te worden en morgenochtend, als het volgende lawinebericht eruit gaat, zou het best wel eens kunnen zijn dat het cijfer 5 voor meerdere regio’s afgegeven gaat worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws