Nieuws - 6 september 2019   11:10 Sneeuwupdate 6 september: HET SNEEUWT!

Door:

Heb je het al gehoord? De winter is even binnen komen donderen! Het sneeuwt in de Alpen en het is ook niet een klein beetje. Are you ready for winter? 

Man, is dat even lekker! Begin september, de dagen zijn grijzer hier in Nederland en in de Alpen komt de sneeuw naar beneden denderen. Wat wil je nog meer? De eerste bergtoppen zijn alweer wit geworden en het gaat allemaal nog een stuk beter worden, want er komt een dik pak aan.

Goed, voordat we op de sneeuwhoogte in duiken, eerst maar eens wat lekkere beelden. Daar zit je op te wachten toch?

Sölden

De Rettenbach Gletsjer begint wit te worden!

Sneeuwupdate

Solden

Kitzsteinhorn

Nu nog een paar plukjes poedersuiker, over een paar dagen zal het volledig wit zijn op de Kitz:

SNeeuwhoogte

Zermatt

Sneeuwhoogte

Ischgl

Sneeuwhoogte

Hohsaas

Sneeuwupdate

Und da ist er: der erste Neuschnee der Saison 2019/20. ❄️👀🔜Sobald die Schneelage es zulässt, kann das Skivergnügen starten!

Geplaatst door Stubaier Gletscher op Donderdag 5 september 2019

Sneeuwverwachting

Om die witte plaatjes van hierboven nog een beetje extra kracht bij te zetten: there’s more. En hoeveel meer? Wat dacht je van een dikke 60 centimeter? Lekker hoor! Tuurlijk, dit gaat niet tot in de dalen vallen en het is niet alsof het ineens een winter wonderland wordt, maar de gletsjergebieden hebben hier ontzettend veel baat bij en het zorgt voor een lekkere aantocht van het winterseizoen. Vooral de noordkant krijgt deze sneeuw over zich heen met het hoogtepunt in het Zwitserse Graubunden, waarbij de hoogste toppen en de gletsjers een flinke dosis sneeuw gaan krijgen.

Sneeuwupdate

De lagere gebieden gaan ook zeker wel een pakje sneeuw meepakken, maar daar gaan ze waarschijnlijk niet heel veel aan hebben. Zodra er een beetje warmte bijkomt dan smelt die sneeuw in een rap tempo weg, dus voor een langdurige witte laag zullen we echt nog wel een tijdje moeten wachten.

Hoe dan ook, het dromen mag weer beginnen, de eerste sneeuw is gearriveerd! Overigens, als je ergens in de Alpen zit en niet de hoogte in gaat, dan moet je rekening houden met vooral heel veel regen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws