Nieuws - 7 november 2017   14:04 Sneeuwupdate 7 november 2017: De winter is gearriveerd!

Door:

In Nederland is het al soort van winters met een beetje nachtvorst, maar in de Alpen gaat het nog een aardig stapje verder. Het heeft namelijk flink gedumpt en we hebben nog beter nieuws: er komt nog meer aan! 

Hoe grandioos kan het seizoen starten? Afgelopen zondag trok het in de Alpen ineens dicht en even later kwamen bovenop de berg de eerste sneeuwvlokken al naar beneden. Wat begon met rustige sneeuwval en een paar vlokjes ging al snel over in dikke vette sneeuwvlokken in een hele grote hoeveelheid! Een onvervalste dump kwam naar beneden, met lokaal een centimeter of 70 bovenop de berg. Het was poederen geblazen dus!

Daar bleef het niet bij aangezien de temperaturen in het dal ook nog eens flink kelderden. De regen vertrok en inmiddels zijn bijna alle wintersportdorpen in Oostenrijk spierwit en is het echt volop winter. En dat in november! Deze grandioze start van het seizoen is dan ook wel een beetje een goedmakertje voor de afgelopen jaren, waar het zelfs rondom de kerstdagen nog aan alle kanten bruin en groen was. Gisteren in Sölden was het dan ook erg wit:

Sneeuwupdate

Maar ook in Stubai kwam er genoeg naar beneden

Literally snowed in 🤪 . . . #stubaiergletscher #stubai #lovetyrol #freshies #powpow #earlychristmas #thanks #kingdomofsnow #snow

Een bericht gedeeld door Stubaier Gletscher (@stubai_glacier) op

En ook Val Thorens heeft niets te klagen op dit moment

😱😱❄️❄️

Een bericht gedeeld door ❄️ Val Thorens ❄️ (@val_thorens) op

Ook de Kitzsteinhorn kreeg een aantal centimeters voor hun kiezen

40cm frischer Powder ❄️❄️❄️ #mykitzsteinhorn #kitzsteinhorn #zellkaprun

Een bericht gedeeld door Kitzsteinhorn – DER GLETSCHER (@kitzsteinhorn_official) op

En als we lager gaan kijken bij bijvoorbeeld Saalbach dan is het ook wit!

It’s SNOWEMBER! 😉 #saalbach #homeoflässig #snowember #snow #winter #austriantime #hinterglemm #salzburgerland

Een bericht gedeeld door Saalbach Hinterglemm (@saalbach_com) op

Op dit moment zijn het dus absoluut topcondities te noemen, al zal je nog wel richting een gletsjer moeten gaan om ervan te genieten. De meeste skigebieden gaan namelijk pas ergens in december weer open waardoor je het dus hogerop moet zoeken, maar als je er eenmaal bent dan is het in ieder geval genieten.

Volgende dump

Deze dump heeft lokaal dus tot zo’n 70 centimeter opgeleverd en er komt nog meer aan. Op dit moment is het een stuk rustiger in de Alpen met iets warmere temperaturen dan de afgelopen dagen, al sneeuwt het nu her en der toch nog licht. Geen gigantische hoeveelheden, maar toch best wel lekker.

Is het dan meteen voorbij? Nope, een volgende dump staat gewoon weer op de kaarten en dan wel vanaf vrijdag! Hoeveel dat gaat worden is nog even gissen, maar lokaal is het heel goed mogelijk dat er een centimeter of 50 gaat komen en misschien nog wel meer. Volgens de huidige kaarten krijgen vooral de noordelijke Alpen de volle laag met het hoogtepunt rond Vorarlberg in Oostenrijk en Zwitserland. De temperaturen blijven in ieder geval laag waardoor er voorlopig ook geen bedreiging is voor de sneeuwsituatie.

Sneeuwupdate

Al met al ziet het er in ieder geval hoopvol uit en lijkt het erop dat dit seizoen heel veel beter van start gaat dan de afgelopen jaren, met nu al een heel dik pak sneeuw. Zolang de temperaturen maar laag blijven de komende weken, dan zit de start van het seizoen gebakken en gaat het ook rond de kerst vele malen beter worden dan de afgelopen jaren!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws