Nieuws - 11 maart 2019   15:59 Snowboarder mogelijk beboet voor achtervolgen van eland

Door:

In Canada kan je nog wel eens een eland tegen komen wanneer je op de pistes zit. En ja, dat loopt niet altijd even goed af. Een snowboarder kan er nu een flinke boeten om krijgen! 

Een eland is meestal niet heel erg van het opzoeken van mensen, maar in deze winterperiode wil het nog wel eens anders lopen. Helemaal met de sneeuwhoeveelheden die in Noord-Amerika naar beneden zijn gekomen!

De elanden kunnen namelijk veel minder eten dan normaal en ze moeten daardoor steeds meer richting de bewoonde wereld komen om iets te eten te kunnen scoren en dat betekent weer dat ze vaker dichtbij komen. En dat zie je dan dus ook op de pistes gebeuren.

Een snowboarder in Canada zag het zelf ook voorbij komen en besloot om het te filmen en achter de eland aan te gaan, terwijl hij al schreeuwend naar het beest de afdaling maakt. De video ging aardig rond op het internet en hij kan nu een flinke boete krijgen.

Le Massif

Autoriteiten in Canada zijn op zoek gegaan naar waar het incident gefilmd is en daar kwamen ze al snel achter. Het gebeurde in Le Massif wat niet ver van Quebec af ligt, in de provincie Quebec.

De beelden hebben ook het ministerie van bossen, wild en parken bereikt en die zijn een officieel onderzoek naar het voorval gestart. Zeer waarschijnlijk komt daar een aardige boete uit voor de snowboarder, aangezien hij moedwillig het beest aan het opjagen was. En daar zijn ze niet bepaald van gediend, helemaal niet als het publiekelijk op Instagram gezet wordt!

Hoe groot de boetes kunnen worden is zo niet bekend, maar de kans is groot dat ze er een voorbeeld van willen maken. “Blijf weg van deze dieren wanneer je ze tegenkomt. Ze zijn nu hongerig en uitgeput, waardoor ze dichterbij komen. Laat ze met rust en werk jezelf niet de problemen in”, aldus Le Massif zelf in een recente post.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws