Nieuws - 19 februari 2019   9:09 Snowboarder overleden na springen van road gap

Door:

Het springen van een road gap is helemaal mis gegaan in de States. Een snowboarder heeft hem verkeerd ingeschat en is daardoor overleden. 

Het voorval gebeurde onlangs in het Amerikaanse skigebied Bogus Basin, gelegen in de staat Idaho. Net buiten de grenzen van het skigebied zelf probeerde een snowboarder daar een road gap te pakken, maar uiteindelijk bleek dat hij daar lang niet genoeg snelheid voor had.

De 32-jarige snowboarder kwam daardoor flink te kort tijdens zijn sprong en klapte daardoor tegen een Hummer aan die op dat moment over de weg reed. Hoewel de snelheden op de weg niet perse heel hoog liggen, waren de gevolgen groot.

Er werd direct een ambulance gebeld die hem naar het ziekenhuis heeft gebracht, maar daar overleed hij uiteindelijk toch aan zijn verwondingen.

Helm

Volgens het politiebericht droeg de snowboarder geen helm tijdens de crash en volgens de eerste onofficiële berichten zou de doodsoorzaak daar dan ook mee te maken hebben. Met 50 km/h ergens tegen aan knallen met je hoofd kan simpelweg fataal zijn.

De Amerikaanse politie heeft vorig jaar al uitvoerig campagne gevoerd in meerdere skigebieden tegen het springen van road gaps. Ze gaven toen al aan dat de gevolgen erg groot kunnen zijn en wanneer er iemand betrapt wordt, worden ze on the spot gearresteerd en kunnen ze een aardige aanklacht tegen zich verwachten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws