Nieuws - 6 januari 2019   14:03 Snowboarder verblijft nacht op de berg in Zell am See

Door:

Oeps, foutje! Een snowboarder kon gisteren zijn weg terug naar Zell am See niet meer afleggen, waardoor hij noodgedwongen de hele nacht op de berg is gebleven. En dat in de dikke sneeuwdump! 

Op de Schmittenhöhe in Zell am See werd gister aan het einde van de middag alarm geslagen, nadat een snowboarder van midden 20 niet terug keerde. Gezien het zware lawinegevaar werd er direct een zoekactie opgezet, maar de reddingscrew kon op dat moment ook niet veel doen omdat het risico simpelweg erg hoog was.

De locatie van de snowboarder was ook niet bekend en in de zware sneeuwval was hij ook vrijwel onmogelijk te spotten. Reddingswerkers besloten dan ook om de zoekactie ‘s avonds te staken en deze ochtend weer verder te gaan.

TrassXpress

De man werd deze ochtend vervolgens gezien in de buurt van het bergstation van de TrassXpress op de Schmittenhöhe en de reddingsdienst moest vervolgens snel een plan op zetten hoe ze de man veilig naar beneden konden halen.

Gelukkig leeft de man nog en er is ook geen sprake van een lawine ongeval. Voor zo ver bekend maakt de man het naar omstandigheden goed.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

23 juni 2019

Zondag WTF #334

Het nationale hitteplan is in gang gezet, dus dat wil zeggen dat je nog harder moet chillen. We’ve got your back!  Lees Meer…

Meer Nieuws