Nieuws - 8 januari 2019   14:22 Snowboarder verdwaalt in Westendorf, zet gevaarlijke reddingsactie in gang

Door:

Een verdwaalde snowboarder heeft aardig wat in gang weten te zetten in Westendorf. Een reddingsactie in het donker met een crew van 21 man was namelijk het resultaat! 

De 39-jarige was aan het snowboarden in Westendorf toen hij de weg kwijt raakte en eigenlijk geen kant meer op kon. Rond kwart voor 5 ’s middags heeft hij vervolgens een noodnummer gebeld omdat hij de weg ook niet meer terug kon vinden en het lawinegevaar erg hoog was.

Aangezien de Deense man niet ver van de pistes vandaan kon zijn, gingen eerst medewerkers van het liftbedrijf en de pistedienst naar de man op zoek, maar zij konden de man niet vinden. Aan de hand van de informatie die hij kon geven waren er een aantal geulen waar hij kon zijn, maar de medewerkers konden niets anders doen dan de bergredding rond half 7 ’s avonds inschakelen.

Die bergredding is vervolgens met een crew van 20 man en een gespecialiseerde alpinist het gebied ingedoken om de man op te zoeken. Dit alles was nodig aangezien het lawinegevaar rondom die geulen erg hoog was en er een groot risico op onderkoeling was.

De bergredding noemt het zelf levensgevaarlijke condities, maar toch zijn ze met gevaar voor eigen leven de sneeuw ingedoken en hebben ze verschillende steile hellingen beklommen om de man te kunnen bereiken. Om kwart over 10 ’s avonds troffen ze de man aan en toen kwam de volgende grote uitdaging: de man beneden krijgen!

Afdalen naar het dal was niet mogelijk omdat de hellingen simpelweg te steil en te gevaarlijk waren. Samen met de reddingscrew is de man vervolgens via een erg voorzichtige route ongeveer 100 meter naar boven geklommen, waar ze vervolgens opgewacht werden door andere reddingswerkers met sneeuwscooters. Zij hebben de man terug naar het dal gebracht en hij was rond half 1 weer veilig op z’n kamer.

De man heeft lichte onderkoelingsverschijnselen, maar verder is hij er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Ook alle reddingswerkers zijn weer veilig terug gekomen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws