Nieuws - 17 februari 2018   10:47 ‘Snowboardster’ pakt goud bij de Alpine Ski Super-G in Pyeongchang

Door:

Eeh, wat? We hebben het toch over skiën? Toch is het écht waar. Ester Ledecka kwam naar de Spelen met de focus op het snowboarden, maar toch heeft ze nu een hele andere medaille gekregen. Ze pakt goud op de Super-G! 

Ledecka doet het alpineskiën er een beetje bij naast haar snowboard carrière en het is eigenlijk al bijzonder te noemen dat ze zich wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen! Op twee latten wist ze nog niet heel veel te presteren, maar daar is afgelopen nacht dus verandering in gekomen.

Op de Super-G tijdens de Olympische Spelen pakte ze namelijk tegen alle verwachtingen in het goud en dat terwijl ze nog nooit een podiumplaats bij het skiën heeft gewonnen. Sterker nog, ze kwam nooit verder dan een 7e positie!

Ledecka wist in 2017 nog goud te pakken op de Snowboard Parallel Reuzen Slalom en dit is dan ook waar ze op de Olympische Spelen alleen van de grote favorieten geldt, maar ze wist dus ook een kwalificatie voor de Super-G op twee latten naar binnen te harken.

Na haar run op de Zuid-Koreaanse piste wist ze Anna Veith met 0,01 seconde af te troeven en zelf snapte ze er helemaal niets van. “Dit moet een fout zijn, dacht ik. Ze hebben mijn tijd verwisseld met die van iemand anders. Ik kan het nog steeds niet geloven.” Pas toen de cameraman haar vertelde dat ze had gewonnen kwam het een beetje binnen.

Ester Ledecka heeft in ieder geval geschiedenis geschreven, want het is toch wel een aardig bizar gevalletje daar in Pyeongchang. Sinds haar skidebuut in 2016 wist ze eigenlijk nog niet heel veel geweldige prestaties neer te zetten en ze staat dan ook 43e in het World Cup klassement. En dan nu tóch winnen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws