Nieuws - 3 oktober 2019   19:15 Snowchamps Komkommerjournaal: Dit zijn de mascottes van Beijing 2022

Door:

We presenteren u het Snowchamps Komkommerjournaal! In de categorie ‘zinloos nieuws, maar we melden het toch’ hebben we een grootse aankondiging rondom de Winterspelen van 2022. De Chinezen hebben de mascottes bekend gemaakt! 

Een blije panda en een of andere rode lantaarn met een gezichtje. Dat zijn de mascottes voor 2022! Oké, er zit iets meer nuance in want zoals altijd heeft de organisatie een compleet verhaal achter deze keuze bedacht en komt het natuurlijk niet zo maar uit de lucht vallen. Dus, daar gaan we:

Beijing heeft twee mascottes gepresenteerd: één voor de Olympische Spelen van 2022 en één voor de Paralympische Spelen van 2022.

Bing Dwen Dwen

Die voor de winterspelen gaat door het leven als Bing Dwen Dwen en is een panda die in een volledige schaal van ijs rondloopt, een hartje op z’n poot heeft en een kleurrijke ring rondom z’n hoofd heeft zitten. Bing staat voor ‘ijs’ en Dwen Dwen voor ‘kinderen’. Volgens het IOC symboliseert deze combinatie de kracht en de wil van de atleten om de Olympische geest uit te dragen en het hartje in de poot staat dan weer voor ‘het warme welkom namens alle Chinezen’. Ze weten het wel weer mooi te maken!

De schaal van ijs in combinatie met de kleurrijke ring staat dan ook nog eens symbool voor ‘nieuwe technologieën’ aangezien dit lijkt op een astronauten pak.

Introducing Bing Dwen Dwen – Beijing 2022 Winter Olympics Mascot

Nihao #BingDwenDwen! Let's find out how this adorable panda came to life as we count down to #Beijing2022!

Geplaatst door Beijing 2022 op Dinsdag 17 september 2019

Shuey Rhon Rhon

Voor de Paralympische Spelen van 2022 is gekozen voor een ‘rood lantaarn kind’ die ‘klaar staat om iedereen welkom te heten’. De naam is gekozen om warmte, vriendschap, moedigheid en volharding uit te stralen en sluit daarom volgens de Chinese organisatie perfect aan bij de uitstraling van de Paralympische Spelen zelf.

Uiteraard komt de keuze voor een rode lantaarn ook niet uit de lucht vallen, er is namelijk gekozen voor een ontwerp dat iedereen wel in een vorm kan herkennen. Dergelijke lantaarns worden al honderden jaren gebruikt in China.

Lancering

“Overal waar je komt voel je de spanning en de verwachtingen rondom de Olympische Spelen van 2022”, aldus Thomas Bach, voorzitter van het IOC bij de lancering. “Dit demonstreert de erfenis van Beijing 2022, het verspreiden van geluk en de positieve kanten van sport aan alle Chinezen. De lancering van deze mascottes zet alles in een stroomversnelling, helemaal bij de jongere generaties. De mascottes verwerken de beste elementen en karakteristieken van China en zijn bevolking.”

Vanaf vandaag zijn deze mascottes in China te koop en het land hoopt hiermee al in een heel vroeg stadium de geest van de Olympische Spelen aan te wakkeren bij de bevolking. China heeft zichzelf zeer ambitieuze doelen gesteld, aangezien ze een groot gedeelte van de bevolking aan wintersporten willen krijgen. De uitbreiding van veel faciliteiten heeft daar een grote slag in geslagen, maar de komende maanden gaat het land nog veel meer ontwikkelen. Zo zal in februari 2020 het eerste test event plaats vinden, wanneer de FIS World Cup neerstrijkt in Yanqing.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws