Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Snowchamps on Tour: Freeride Film Festival 2017 in Tuschinski

Gepost op

Een complete avond vol met ski- en snowboardfilms in een Amsterdamse bioscoop? Yes please! Op 3 november vond weer een nieuwe editie plaats van het Freeride Film Festival in Tuschinski en zo’n avond konden wij natuurlijk niet laten schieten. Lees dus snel verder hoe de filmavond georganiseerd door WePowder was en welke films je écht moet zien! 

Wanneer je een bericht voorbij ziet komen dat er in Nederland een complete bioscoop beschikbaar gesteld wordt voor ons als wintersportidioten, dan kan je dat als zelfrespecterende wintersporter natuurlijk niet missen. WePowder organiseerde deze avond samen met The North Face, Bever, Salomon, Atomic en Cloud9 en er was ook nog eens de officiele premiére van een rasechte Hollandse productie, de Poederbaas film ‘Ride With You’! Maar goed, dat was uiteraard niet alles aangezien werkelijk de hele bioscoop afgeladen was met sneeuwliefhebbers. Niet alleen de grote zaal stond volledig in teken van de winter, ook de kleinere zalen werden hiervoor ingezet en overal kon je dan ook aan je trekken komen als het op sneeuw aankomt. Are we in heaven? Want wat wil een mens nog meer?

Ride With You was uiteraard maar één van de films die hier getoond wordt, aangezien producties van de grootste jongens uit de business hier ook op het grote doek werden getoond. This is Home van The Faction Collective bijvoorbeeld, evenals Rogue Elements van Teton Gravity Research, Drop Everything van MSP, Bearings van Blank Collective en Storm Troopers van Almo films en dan hebben we het alleen nog maar over de films die in de grote zaal gedraaid werden. In de overige zalen waren ook nog Loose van Postland Theory te zien, werd In Gora van Picture Organic Clothing getoond en werd het project van Seb Jam, Stephan Verheij, Mirte van Dijk en Rens de Wild in Mongolië op het witte doek geprojecteerd. Uiteraard is dit nog lang niet alles, op het officiële blokkenschema is de hele lijst nog eens terug te vinden.

Genoeg om te zien dus, maar onze avond bestaat ook maar uit een paar uur en dat betekent dat er keuzes gemaakt moesten worden. Wij kozen er dan ook voor om vooral in de grote zaal te blijven om daar de grote films mee te pakken en daar waren we absoluut niet de enige! Bij de start van Rogue Elements begon de zaal aardig vol te raken en toen het tijd was voor de officiële premiere van Ride With You, de Nederlandse film van Poederbaas, zat het werkelijk afgeladen vol. Zelfs het gangpad werd gebruik als zitplaats en dit is uiteraard alleen maar mooi om te zien. Zoveel sneeuwgekken op één plek!

Tussen de films door was er af en toe een korte pauze waarin we weer een even bij konden komen, bij konden kletsen over de jaloersmakende beelden die we net hadden gezien en uiteraard moest er ook weer een biertje gedronken worden voordat het weer tijd was om plaats te nemen in de grandioos lekkere, fluffy bioscoopstoelen van Tuschinski. En ja, in een bioscoop naar wintersportfilms kijken terwijl het geluid om je hoofd heen dendert is toch wel weer een heel andere (en betere!) ervaring dan dat je thuis op de bank naar je TV zit te gluren.

Bij een avond vol met films hoort toch wel een absolute favoriet en wat ons betreft was dat toch echt Drop Everything van MSP. Rogue Elements van TGR staat op een goede tweede plek, maar de recht-toe recht-aan aanpak van MSP wist ons toch net even iets meer te pakken en zorgde voor net dat ene beetje meer jaloezie. Ride With You krijgt uiteraard ook nog even een bijzondere vermelding, want een Nederlandse productie van zo’n formaat op het witte doek? Dat zie je niet vaak! Van Ride With You hebben we overigens al een complete review online staan nadat we bij de pre-premiere zijn geweest, maar ook toen we ‘m voor de tweede keer hebben bekeken in Tuschinski verveelde de film zeker niet.

Na de films was het natuurlijk tijd voor een drankje en een hoop gezelligheid, aangezien er in Tuschinski heel veel bekenden rondliepen. Werkelijk iedereen uit de scene leek hier aanwezig te zijn en het was dan ook weer heen en weer rennen door de lobby om iedereen gedag te zeggen en samen een drankje te doen. Met de gezelligheid zat het dus absoluut goed in Amsterdam en de sfeer in Tuschinski was dan ook helemaal top te noemen, wat naderhand als afterparty gestaag verder zou gaan in De Kroon. Iedereen had er duidelijk zin in en het is ook goed te merken dat het wintersportseizoen is begonnen, aangezien zo’n beetje elk persoon het had over de plannen die voor dit seizoen gemaakt zijn en wanneer de eerste sneeuwmeters in de bergen weer gemaakt gaan worden!

Zo was het voor ons ook opeens tijd om de trein te halen en achteraf gezien hadden we beter nog even een nieuw drankje kunnen bestellen. Daar namelijk aangekomen bleek dat we ‘m net hadden gemist én dat de volgende pas over ruim anderhalf uur zou gaan. Al met al bleek onze avond dus niet zo één, twee, drie klaar te zijn, maar dat zijn verhalen voor in de kroeg. Waar we het sowieso wel over eens waren, tijdens één van onze vele gesprekken op een leeg perron, was dat WePowder er een mooie avond van heeft gemaakt en de films waren echt de moeite waard. Voor volgend jaar hebben we ‘m dan ook maar alvast in de agenda gezet!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer