Nieuws - 3 april 2019   19:50 Snowchamps On Tour: Poederbaas Freeride Festival 2019 / NK Freeride in Kappl

Door:

Het Poederbaas Freeride Festival 2019 in Kappl was een week om nooit te vergeten en zeker bij het NK Freeride 2019 gebeurde er genoeg in de dagen dat we daar waren. Daarom nemen we je graag nog even mee terug naar Kappl!

Normaliter starten we het verhaal met de tekst dat we de car hadden aangetrapt, maar dat was dit keer wat anders. Tak kwam namelijk uit Nederland gereden, waar ondergetekende juist vanuit Sankt Anton am Arlberg met Paul de Groot naar Kappl was gecrosst. Daar aangekomen was het tijd voor een momentje ‘updaten turbo editie’ en nadat alles weer gesynchroniseerd was kon er aan het pils gegaan worden. Voor Tak dan he, #Sobert ging gezellig door met Spezi drinken.

De plek waar we de rest van de week heen zouden gaan voor de afterparty was de Grotte, een plek die we lastig konden omschrijven. Een kroeg is het namelijk niet echt, maar een club al helemaal niet. En een bruin cafe? Nee, ook dat ging ‘m niet worden.

De identiteitscrisis van de Grotte zou ook een beetje z’n uitwerking hebben op de sfeer en de rest van de avonden, want alhoewel het gezellig was met de mensen die er waren… Van een echt feest kon je niet praten. Dat was aan het einde van de week in de Schupfa wel anders, maar daarover later meer.

NK Freeride

De muziek bij Sunny Mountain zou eveneens lekker zijn en dit kwam omdat Poederbaas maar liefst vier DJ’s naar de sneeuw had gehaald: Rauwkost, Timar Ebbinge, Daan Cohen & The Boabs waren de namen en stuk voor stuk wisten ze de plaatjes lekker aan elkaar te draaien en een goed sfeertje zouden verzorgen. Terwijl de zon achter de bergen zou verdwijnen en de nodige, goede vibes van die dag nog even werden doorgezet.

Poederbaas Freeride Festival

De eerste dagen van het Poederbaas Freeride Festival zouden in het teken staan van clinics, skiën en gewoon heel veel fijne momenten creeëren met z’n allen. Even casual een paar poederbochten trekken in al die verse sneeuw die vlak voor de start gevallen was? No problem. Een middagje werken aan het landen van je backflip op de airbag en ‘m daarna poppen in de sneeuw? Het werd alleen maar gestimuleerd! Of… Iets wat er ook gewoon keihard bijhoort: lifestylen totdat je er bij neervalt. Want ja, als je dan toch met de zon op je mik op het festivalterrein staat nadat je net een mediameeting hebt gehad, moet je het er ook van nemen.

NK Freeride NK FreerideNK Freeride

Plus, lifestylen zit nu eenmaal in je bloed. Dat kan je of dat kan je niet.

NK FreerideNK Freeride NK Freeride

Ook dat hebben we die week met eigen ogen mogen meemaken, maar allemaal mooi natuurijk, maar waar we echt warm voor draaiden was de dinsdag. Want toen, toen zou het echte feest beginnen: de face check!

De feestende, relaxte koppies zouden die dag als sneeuw voor de zon verdwijnen en plaats maken voor serieuze blikken die aandachtig naar een face keken. Onder leiding van Rembert Notten en Koen Goris werd het NK Freeride 2019 in Kappl afgetrapt en konden we nog even wat extra info krijgen rondom de belangrijkste punten waar de jury naar zou kijken.

De kwalificatie

Contest day, we love it. Voor ons zou het niet anders zijn qua voorbereiding, maar we kunnen ons wel voorstellen dat er atleten zijn geweest die de avond ervoor een drankje hebben laten staan. Of juist hebben genuttigd natuurlijk, want dat eh… Kan ook altijd nog. Anyway, het ontbijt bij Hotel Post werd wederom goed genuttigd om erna meteen richting de face te gaan. Het was tijd voor actie!

NK Freeride

Eenmaal bij de start waren er toch wel meerdere freeriders die de zenuwen er aardig in hadden zitten want ja, voor en aantal deelnemers was dit de eerste competitie waar ze aan mee zouden doen! Met knikkende knieën bovenaan de berg staan, het hoort er toch een beetje bij.

Maar hey! Niemand die er toch van af zag en dus heeft iedereen z’n afdaling gewoon weten te maken. De ene met iets meer succes dan de ander, maar ook dat hoort erbij. En of hij het nou wilde of niet, een hoop ogen waren toch wel gericht op Mark Tuitert, die z’n schaatsen in heeft geruild voor twee dikke poederlatten. Helaas voor Mark ging die kwalificatie niet helemaal zoals hij het zelf wilde, aangezien hij toch een paar klappers heeft gemaakt onderweg. Gelukkig kwam Tuitert er zonder kleerscheuren vanaf en kon hij na het aanklikken van z’n ski’s gewoon weer z’n weg vervolgen. Enige jammere aan dit avontuur? We zouden Mark Tuitert niet meer terug zien in de finales.

De vibe tijdens die er tijdens de kwalificatie was, was overigens wel heel erg chill te noemen en dit alles kwam door o.a. een DJ booth, genoeg chillspots zodat iedereen de volledige competitie kon zien én Poederbaas had ook nog een tafel gefixt die vol stond met bier. Wat wil een mens nog meer als de zon vol staat te shinen? Het werd of smeren als een malle, of jezelf inpakken en zorgen dat er niets aan zonlicht binnenkwam.

NK FreerideFoto: Joep van Urk

NK Freeride 2019 – Finales

Met de kwalificatie nog vers in het geheugen konden we ons alweer op gaan maken voor een nieuwe wedstrijd en je merkte meteen dat de atleten allemaal bovenaan stonden met het doel om te senden. Gisteren was het namelijk aftasten bij de kwalificatie, maar met zo’n instelling zou je het niet redden in de finales. Dat wisten ze ook en dus werden we getrakteerd op heel wat brute runs waar we echt enorm vrolijk van werden!

NK Freeride

Voor het complete wedstrijdverslag kan je terecht in het andere artikel welke we over het NK Freeride 2019 in Kappl hebben geschreven, dan vertellen we je hier dat het sfeertje er wederom rete goed inzat. Dit kwam natuurlijk ook wel door het weer, maar de DJ’s hadden hierbij wederom een grote vinger in de pap. Verder was de face prima te bekijken vanaf de finish en gingen de riders zelf ook zo hard als ze maar konden en wisten ze elkaar toch wel aardig op te naaien. Cliffs droppen, tricks, maakt allemaal niet uit want het werd gedaan!

NK Freeride

Goed, na een dikke wedstrijd en een party midden op de berg werd Sunny Mountain afgesloten met de prijsuitreiking én moest er nog even het een en ander recht gezet worden. Er liep namelijk nog een weddenschap tussen Stenmar IJff en Lisa van Haaster, waarbij eerstgenoemde bier uit z’n schoen zou drinken wanneer laatstgenoemde het NK zou winnen binnen haar categorie…

NK Freeride

Ook dat is het mooie aan deze week, want het kon dus gewoon en de vibe zat er goed in! Dat bleek dus nog maar eens en ook in de avond was het tijd voor een feestje van formaat. Niet in die Grotte, want voor deze afterparty hadden we écht wel een betere plek nodig…NK FreerideNK Freeride

En die was er ook! De Schupfa was de plek waar het allemaal ging gebeuren en de vibe zat er dan ook goed in, met de DJ’s die de booth van die bar volledig hadden geclaimd en daardoor duurde het dan ook niet lang voordat de danspaal in het midden goed gebruikt werd, net als de kooitjes aan het plafond. Kooitjes? Yes, je weet wel, van die dingen waar danseressen helemaal los kunnen gaan? Alleen werden ze nu gebruikt door beschonken freeriders. En daarna?

Tijd om terug te gaan!

Ohnee, toch niet.

De agenda liet het toe om het naar huis rijden nog even uit te stellen en dus werd de vierwieler aangetrapt richting het dorp waar eigenlijk de trip is begonnen: Sankt Anton Am Arlberg! Echt tijd om te skiën was er niet, maar de zon scheen en dus hebben we het terras van de Mooserwirt maar aangedaan. De hele week nog maar even met een feest van formaat aftoppen was een geniaal idee en dat is wel het voordeel van een bob hebben.

One for the team nemen is dan ook precies wat daar is gebeurd en zo kon de rest van de auto wel gewoon genieten van de drankjes.

Terwijl de zon scheen.

Bij de Mooserwirt.

Hoe dan ook, na dit feest was het toch wel echt tijd om Oostenrijk weer vaarwel te zeggen. Helaasch helaasch, al zeggen we het zelf. Overigens hebben we een lifehack gevonden voor de lange terugrit: begin gewoon met zuipen. En ja, dat zegt de #Sobert van het stel, maar de medepassagiers hadden én meer lol én betere gesprekken én de karaoke werd er eveneens mooier op! #dikketip.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws