Nieuws - 19 december 2015   9:45 Snowchamps on Tour: Ripstar’s KaPOW 2015

Door:

Al stuiterend kwamen we Kaprun binnen rijden en dat kwam echt niet alleen door de overdosis Red Bull die we genuttigd hadden. Ripstar had ons uitgenodigd om KaPOW mee te beleven en zo’n prachtig aanbod konden we natuurlijk niet laten liggen! Hoe hebben wij de freeride opening in Kaprun beleefd en wat zijn onze avonturen? Even klikken en je weet alles over de vijfde editie van KaPOW!

Zoals gezegd waren we al aardig luidruchtig het dal ingereden want men oh men wat hadden we er zin in. Geen toeval natuurlijk aangezien Ripstar al voor de vijfde keer KaPOW organiseerde en dus waren de verwachtingen hoog. Letterlijk en figuurlijk! KaPOW, KAprun POWder, wordt op de gletsjer van Kaprun verreden en deze gletsjer ligt op een hoogte van dik 3000 meter.

KaPOW

We kunnen het dus best wel eens een grote jongen noemen! Sneeuw in het dorp lag er niet en aangezien het niet druk was op de weg konden we meteen door banjeren naar het hotel. Die luistert naar de naam First Mountain Hotel en ligt één halte voor de gletsjer, waardoor je dus eigenlijk op je gemak naar de liften kon lopen.

Eigen Ervaringen

Tijdens KaPOW werden allerlei clinics gegeven en uiteraard was er heel wat gezelligheid aanwezig bij deze freeride opening! Wij hebben onze eigen ervaringen op een rijtje gezet van dag tot dag. Nu is het wel zo dat er genoeg te beleven viel en daarom kan je verder naar onderen genieten van nog meer clinics die Ripstar’s KaPOW te bieden had!

Donderdag

Maar goed, laten we bij het begin beginnen en dat was op donderdagavond bij de receptie van First Mountain Hotel. Na een goede rit die in het teken stond van doorkachelen en zonneschijn kwamen we rond de klok van 16.00 uur aan. Vanaf dat moment kon er namelijk ingecheckt worden en het verbaasde ons in positieve zin dat er al een aardig aantal freeriders er voor hadden gekozen om die extra nacht er bij te pakken!

KaPOW

Altijd mooi om te zien hoe gemotiveerd heel veel mensen zijn om richting de sneeuw te gaan en vanaf het moment dat we binnenstapte waren we eigenlijk al vrienden met iedereen. Handjes schudden en binnen no time bij mensen aanschuiven alsof je elkaar al jaren kent, het is een van de mooie dingen die de wintersport te bieden heeft. En bij KaPOW? Daar was dit dan ook zeker niet anders.KaPOW

Na het inchecken en de tassen gedumpt te hebben was het alweer tijd voor de kick off en uiteraard moest er even geproefd worden hoe het bier hier smaakte. Uiteindelijk werd het een avond die vol zat met enorm veel gezelligheid, tafelvoetbal, werd er aan de bar gehangen en hebben we zelfs nog leren haken (!) waardoor het alweer na middernacht was voordat we ons bed opzochten.

Vrijdag

Donderdag stond in het teken van reizen, kick off, elkaar leren kennen en drankjes doen en vrijdagochtend mocht er al met een klein katertje opgestaan worden.

Geintje natuurlijk, want iedereen had een enorm lange en goede nacht achter de rug en we waren fris en fruitig om te starten met de clinics! Ehm.. Zoiets in ieder geval. Rond de klok van 7 uur ging de wekker om beneden het ontbijt te nuttigen en First Mountain Hotel stond ook toen alweer klaar om er voor te zorgen dat ons niets ontbrak. Wanneer we rond half 9 richting de gondel liepen merkten we verder ook nog eens hoeveel geluk we hadden met het weer.

Beter weer konden we niet hebben hier op de Kitzsteinhorn terwijl Gids Stephan Verheij van Ripstar uitleg geeft waar de splitboarders vandaag heen gaan, KaPOW is gestart!!

Posted by Snowchamps on vrijdag 11 december 2015

De gletsjer lag, zoals je hierboven kunt zien, volle bak in het zonnetje! De sneeuwkwaliteit viel helaas toch wel wat tegen en dat kwam omdat het de laatste dagen niet meer noemenswaardig had gesneeuwd. Buiten dat, het was ook nog eens te warm voor de tijd van het jaar. Het is een kwestie van overmacht en het volledige Alpengebied heeft hier last van, maar we kunnen stellen dat de gidsen van Ripstar keihard hun best hebben gedaan om toch nog die ongerepte sneeuwvelden te vinden.

Clinic ‘Lawinepieper zoeken’

De verse poeder ontbrak dus helaas, maar we roeiden met de riemen die we hadden en voor onze eerste clinic was er niet veel sneeuw nodig. De clinic lawinepieper zoeken stond namelijk op de planning en samen met Thom van Ripstar werd er richting een afgelegen plek gegaan.

Hier werd alles vanaf nul besproken wat natuurlijk erg chill is wanneer je er de ballen verstand van hebt. Zoals eh… wij.  Allereerst werden de verschillende piepers geïntroduceerd en werd ons uitgelegd hoe zo’n apparaat nu eigenlijk werkt. Vervolgens kwam de rest van de kit aan bod, want bij een safetykit hoort ook nog een speciale lawineschep en natuurlijk de sonde! Overigens werd er voor de test natuurlijk niet iemand levend begraven, maar moest een tas er aan geloven waar we heen gedirigeerd werden.

KaPOW

Na Thom z’n introductie en uitgebreide uitleg was het tijd om te kijken of we er ook daadwerkelijk wat van hadden begrepen. Maar! Niet voordat we nog even ons hele kit uit de tas geknald hadden! Want ja… Waar begin je nou eigenlijk mee? Welke volgorde houd je aan en hoe lang mag zoiets duren? Wanneer er echt iemand onder een lawine ligt telt iedere seconde en dus moet je zo snel mogelijk zijn met je gear. Een schep in elkaar zetten is bijvoorbeeld niet zo’n grote klus, maar wanneer je vecht tegen de klok omdat iemand zijn of haar leven in gevaar is kan je je natuurlijk geen fouten veroorloven.

Nadat alle onderdelen van de safetyset doorgelicht en uitgeprobeerd waren was het tijd om een lawinescenario na te maken en onze nieuw geleerde skills te testen. Thom verstopte een tas, met daarin een lawinepieper, die vervolgens door verschillende teams gevonden moest worden door het gebruik van de sonde, lawinepieper en schep.KaPOW

Bij een lawine is het zaak om zo snel mogelijk te zijn want na 15 minuten neemt de overlevingskans nog drastischer af dan daarvoor en dus moest er ook door de teams zo snel mogelijk gehandeld worden! Na een hoop geploeter door de diepe sneeuw was het gelukt om het ‘slachtoffer’ binnen een paar minuten te redden en zo had Thom ook tenminste z’n tas weer terug.

Vrijdagavond

De avond viel over Kaprun en uiteraard moest er na een drukke dag even met het verstand op nul het een en ander genuttigd worden. Dit gebeurde bij de Hauslälm, die één lift verwijderd is van het dal.

KaPOW

Zoals je kunt zien was het een gezellige bende en na een hoop mooie moves te hebben gezien ging iedereen terug naar het hotel. Hier werd eveneens nog met iedereen even nagebabbeld over hun dag en ook mochten we nog mooie anekdotes aanhoren over bijvoorbeeld ‘het kip verhaal’ en ‘het ongewenst met wieken in contact komen’. We laten de onderwerpen graag aan de verbeelding over, maar het moge duidelijk zijn dat er aan geniaal gespreksstof geen gebrek was.

Clinic ‘Line Choice’ van Irian van Helfteren

Nadat we ons even opgefrist hadden was het tijd voor een stukje theorie. Snowboarder Irian van Helfteren gaf namelijk een clinic Line Choice en deze werd enorm goed bezocht! Niet zo heel vreemd want Irian is de enige Nederlandse snowboarder die het allerhoogste niveau in de freeride sport, de Freeride World Tour, heeft weten te halen.

Verstand van zaken heeft hij dus absoluut en tijdens deze clinic liet de voormalige FWT atleet zien hoe hij naar een berg kijkt voor zo’n wedstrijd, hoe hij zijn lijn uitkiest en waarom hij voor een bepaalde run gaat. Hierbij werd het al snel duidelijk dat Line Choice draait om twee zeer belangrijke elementen: huiswerk en ervaring!

KaPOW

Irian maakt namelijk zoveel mogelijk foto’s van het wedstrijdgebied om alle couloirs, poedervelden en rotsen nog eens in alle rust na te kijken en potentiele routes uit te stippelen. Tijdens de clinic liet hij bovendien zien dat er een gigantisch verschil zit tussen het maken van een foto van een wedstrijdgebied en hetgeen wat je zelf ziet als je daadwerkelijk moet gaan beginnen, wat betekent dat het super belangrijk is om duidelijke herkenningspunten te identificeren. En wat je ook niet mag vergeten, ook al ziet zo’n run er heel erg gevaarlijk uit van een afstand, de risico’s zijn allemaal ingecalculeerd en overwogen. Weinig tot geen onbezonnen acties dus!

Na deze zeer interessante uitleg, die grandioos uitliep vanwege alle vragen die Irian voorgeschoteld kreeg, was het tijd voor een tweede theorie clinic in het hotel.

Clinic ‘Fotografie’ van Frank Eerland

Die was van Frank Eerland, een professionele fotograaf die door Ripstar was uitgenodigd om foto’s te maken van KaPOW. Ook hier waren er een aardig aantal mensen op afgekomen wat de input van de clinic zeker ten goede kwam. Deze clinic begon bij de basis van het fotograferen, namelijk het correct instellen van je belichting. Het balanceren van je sluitertijd, diafragma en ISO op de handmatige stand zorgt namelijk voor nog veel betere foto’s dan wat je met de automatische modus kan.

Tijdens deze clinic kwamen al deze elementen uitvoerig aan bod, werd uitgelegd wat deze drie termen precies inhouden en wat voor effect ze kunnen hebben op de foto die je maakt. Uiteraard werd hier nog een wintersport sausje overheen gegoten met voorbeeldfoto’s die Frank zelf had geschoten.

Hoe krijg je bijvoorbeeld de hele bergketen scherp in beeld samen met snowboarder én een perfect zonnetje zonder dat het allemaal veel te fel wordt? De clue: stel je diafragma in op een hoger getal! Uiteraard moet je dan ook weer werken aan je sluitertijd en de ISO snelheid, maar het levert je wel prachtplaatjes op. Gelukkig werden discussies over Nikon en Canon even in de koelkast geplaatst want anders zouden we er nu nog steeds zitten.

Zaterdag

KaPOW draaide op volle toeren en ook deze tweede dag van de freeride seizoensopening van Ripstar zou er eentje worden waar de zon hoogtij zou vieren. We wisten van te voren natuurlijk dat er geen sneeuw zou gaan vallen en dus was het des te fijner dat de zon aanwezig was.

Goedemorgen vanaf de Kitzsteinhorn in Kaprun! Ripstar’s #KaPOW is gestart voor de 2e dag en de zon is weer volle bak aanwezig!

Posted by Snowchamps on zaterdag 12 december 2015

Clinic ‘Freeride’

Johan was op zaterdag mee met de Ski Freeride clinic, waarbij hij dus buiten de gebaande paden zouden komen en hij zijn eerste ervaringen in het freeriden op kon doen. Tijdens deze clinic was het wederom Thom die zijn expertise ging delen met de groep, waar enkele ‘groentjes’ in zaten (waaronder Johan zelf). Want ja, in filmpjes en dergelijke ziet het er allemaal zo ontzettend soepel uit, maar hoe moeilijk is het nu echt om de stap buiten de pistes te maken?

KaPOWFoto: Frank Eerland

Deze clinic begon met een stukje warm draaien op de piste, zodat de feeling weer in de benen zat en de spieren lekker warm waren, om vervolgens de eerste stappen buiten de piste te maken en de verschillen ten opzichte van de piste… Die werden al snel duidelijk! Voor de doorgewinterde freerider is het natuurlijk niets nieuws, maar de sneeuw voelt totaal anders aan. Door invloeden zoals wind, zon en temperatuursverschillen gedraagt elk stukje sneeuw zich anders en dit merk je direct op je ski’s. Je gaat van diepe zachte sneeuw naar harde stukken en dit allemaal terwijl je veel actiever moet navigeren en obstakels zoals uitstekende rotsen moet zien te ontwijken. Wat dat betreft bleek dit eerste freeride stukje nog peanuts te zijn, want hoger op de berg lag het echte werk op ‘m te wachten.

Net onder de top van de Kitzsteinhorn ligt namelijk de X1, een skiroute die geliefd is bij heel veel freeriders en je over zeer verschillend terrein naar beneden brengt. De groep begon hierbij vrij rustig met traverseren over een veld met diepe sneeuw waar overigens ook nog gletsjerspleten gevonden konden worden. Daarna was het tijd voor het echte werk: Keihard afdalen op freeride terrein! Ook hier was de kwaliteit van de sneeuw niet ideaal waardoor je nog wel eens verrast kon worden door een harde plaat waar je ski’s zonder pardon in hapte. Dit is ook precies waar het freeriden voor staat, het is meer dan alleen maar poederhappen buiten de pistes terwijl de zon schijnt. Technisch en uitdagend terrein opzoeken is nog altijd het belangrijkste en als je zo’n afdaling maakt dan boeit het echt niet dat er weinig poedersneeuw ligt. Sterker nog, als er net een flinke bak sneeuw is gevallen komt het lawinegevaar weer om de hoek zetten waardoor je nog beter uit moet kijken!

KaPOWFoto: Frank Eerland

Na deze vrij brede afdaling werd het terrein een stuk moeilijker omdat het een stuk smaller werd en vol lag met rotsen. Deze stukken zetten je skitechniek serieus aan het werk omdat je regelmatig met hele korte bochten door de rotsen moet navigeren. Hier waren absoluut stukken aanwezig die in eerste instantie zorgde voor knikkende knieën, maar Thom zorgde ervoor dat de hele groep hun grenzen kon verleggen en toch veilig naar beneden kon komen. De freeride clinic was wat dat betreft een ervaring om nooit meer te vergeten omdat je op terrein staat waar je normaal gesproken als niet freerider nooit komt. Daarnaast krijg je ook nog eens hele waardevolle tips om dergelijke afdalingen op de juiste manier af te leggen. Wat wil je nog meer?

Op de zaterdagavond werd er nog uitgekeken naar een aantal momenten en één daarvan was de barbecue. First Mountain Hotel zorgde weer volle bak voor heerlijk eten tijdens KaPOW en nadat iedereen met een goed gevulde buik weer een drankje had besteld begon er live muziek te spelen. De avond zou overigens alsnog druk bezocht worden, maar erg laat werd het niet gemaakt vanwege de slijtageslag die ze ‘de vorige dagen’ noemde.

Zondag

Aan alles komt een eind en dus ook aan KaPOW, maar niet voordat er nog een aantal clinics werden gevolgd!

Clinic ‘Skitechniek’

Als je naar KaPOW gaat moet je uiteraard al wat kunnen in de sneeuw, maar het kan nooit kwaad om je techniek nog een beetje bij te werken! Als je ooit heel wat jaren geleden eens skilessen hebt gevolgd zijn er waarschijnlijk allerlei rare gewoontes ingekomen die je beter af kan leren. En daar is de clinic skitechniek dan ook een goede voor! De focus lag bij deze clinic uiteraard op het freeriden, maar om dat volledig onder de knie te krijgen gingen we eerst op de piste zelf aan de gang met Thom.

Het begint namelijk allemaal bij de houding van je lichaam en het viel op dat lang niet iedereen de perfecte houding had. Door stukken op de piste af te wisselen met korte bochten net naast de piste kon iedereen snel meters maken terwijl Thom in de gaten kon houden wat je precies doet en wat er mankeert aan de houding. Het voelt een beetje alsof je terug gaat naar die skilessen van heel wat jaren geleden, maar het zorgt er direct voor dat je veel soepeler aan het skiën bent. De klassieke oefening waarbij je je skistokken voor je lichaam houdt en constant naar het dal laat wijzen kwam ook weer voorbij, puur om ervoor te zorgen dat iedereen echt weer vanuit de benen aan het skiën is.

Na het meerdere keren uitvoeren van deze oefeningen was het tijd om nogmaals de X1 op te zoeken op de Kitzsteinhorn en de bijgewerkte techniek te oefenen op een freeride helling. Één van de aandachtspunten hier was het actief gebruik maken van je skistokken, iets wat veel wintersporters simpelweg niet doen. Iets simpels als het neerplanten van je stok voordat je een bocht gaat maken zorgt namelijk voor een wereld van verschil en als je aan het freeriden bent maakt dit je afdaling alleen maar soepeler en prettiger.

Overige clinics en bezigheden 

Tot dusver onze eigen ervaringen, maar KaPOW stond bomvol van de clinics en andere bezigheden. Daar konden we nooit allemaal zelf bij aanwezig zijn, ook al willen we toch een aantal van deze clinics nog even de revue laten passeren om jou een vollediger beeld te kunnen geven van dit weekend!

Mountaineering

Te starten met mountaineering. KaPOW werd, zoals je ondertussen wel weet, gehouden op de gletsjer boven op de Kitzsteinhorn en aan het begin van het weekend kregen we al gelijk een waarschuwing van de gidsen. De zomer was bijzonder warm en door de gebrekkige sneeuwval liggen en lagen er veel meer gletsjerspleten open dan normaal! Na lawines zijn dit zo’n beetje de grootste killers op de berg en als er door verrast wordt dan is het eigenlijk al te laat. Mede daarom is de clinic Mountaineering in het leven geroepen, zodat de KaPOW gangers een kans konden krijgen om een redding uit een gletsjerspleet te oefenen.

KaPOWFoto: Frank Eerland

Bewapend met een hoop touwen kregen de deelnemers de fijne kneepjes van het vak te leren en het is sowieso een unieke ervaring geweest. Want tja, hoe vaak krijg je nu de kans om het echte ijs van een eeuwenoude gletsjer van dichtbij te bekijken, laat staan een gletsjerspleet in te duiken?

Slapen op de berg

Waar wij niet aan mee hadden gedaan, maar wel zeker het vermelden waard is, is het slapen op de berg! Een selecte groep freeriders kreeg de mogelijkheid om in een tentje de nacht door te brengen terwijl ze diep in de sneeuw zaten. Kou en heerlijke rust werd de avonturiers voorgeschoteld en de dag erna spraken we Frederique Roeloffzen die dit alles had getrotseerd.

“Ik zag het tussen de mogelijkheden staan en ik moest het gewoon een keer meemaken. Ik ging toch al mee met KaPOW dus mezelf inschrijven hiervoor was niet zo lastig want tja… wakker worden op de Kitzsteinhorn? Dat leek me wel wat!” aldus Frederique die het avontuur op de berg zeker als extra motivatie zag om het mee te maken. “Het was echt een hele leuke beleving. Wel had ik koude voeten en knieën, maar voorderest viel het me alles mee en had ik het eigenlijk niet koud. De thermo kleding hield me namelijk goed warm! Skisokken heb ik vervangen voor wolle sokken want die eh.. waren nat. Het vuurtje die we zelf hadden gemaakt hield ons verder goed warm en wanneer je ‘s ochtends even buiten stond en om je heen keek was je gewoon volop aan het genieten. Dan heb je de Kitzsteinhorn voor jezelf, een heel uniek gevoel!”

KaPOW

Daarnaast was het Erik Rijsenbrij die hier ook aan mee had gedaan! “Haha, ja ik was een beetje onvoorbereid, maar wat heb je nou eigenlijk nodig voor zo’n nacht? Een slaapzak, maar die hadden ze! En eten en bier uiteraard, maar dat konden we ook nog regelen”, aldus Erik, die toch een prachtige nacht bleek te hebben gehad. “Ik was gezellig aan het apres skiën wanneer er een plekkie over bleek te zijn. Tja, je bent met KaPOW mee of niet he, dus ik pak gewoon alles aan wat je maar kan doen. Uiteindelijk waren we er met z’n vieren en hebben we bijvoorbeeld sneeuw in een pannetje laten ontdooien zodat we thee konden maken. Ja, dat was ook wel weer echt genieten zeg onder een prachtige sterrenhemel. Ik vond het zeker een aanrader en de volgende dag konden we snel weer met de lift omhoog waar de testboards alweer klaar stonden voor dag twee!” Besloot een tevreden Erik.

Toeren

Een groot onderdeel van KaPOW was de mogelijkheid om te gaan toeren met één van de aanwezige gidsen, die allen de Kitzsteinhorn en de omgeving op hun duimpje kennen. Deze clinics waren beschikbaar voor zowel de gevorderde als de beginnende toerfanaat, waarbij de laatste eerst nog een intro clinic konden volgen. In deze intro hebben ze uitleg gekregen hoe zo’n toerbinding werkt en hoe je de stijgvellen moet bevestigen, de snowboarders kregen een uitvoerige uitleg over de werking van een splitboard. Daarna was het tijd om de berg op te gaan en de eerste meters te maken, want daar leer je uiteindelijk nog het meeste van!

KaPOWFoto: Frank Eerland

Tijdens zo’n clinic komt bijvoorbeeld ook de zogenaamde ‘spitzkehre’ naar voren, een techniek die je echt onder de knie moet hebben als je serieus wil toeren. De truc van deze techniek is dat je eerst je bergski bijna 180 graden de andere kant op draait en vervolgens je dalski dezelfde kant op zet. Zo kan je al zigzaggend een steile helling beklimmen wat een stuk makkelijker is dan recht naar boven!

Naast deze intro werden er ook complete dagen getoerd waarbij de gidsen samen met de deelnemers op zoek gingen naar ongerepte sneeuwvelden in de buurt van de Kitzsteinhorn. Het grote voordeel van het dragen van toerski’s of een splitboard is dat je niet meer vast zit aan het gebied waar de liften komen en daar hebben ze ook gebruik van gemaakt! De gidsen gingen namelijk over de kam van de Kitzsteinhorn heen, waarmee ze gelijk een uniek uitzicht hadden op de nabijgelegen stuwmeren. De ‘normale’ wintersporters komen hier niet waardoor er ondanks het gebrek aan veel verse sneeuw toch heel wat onverspoord terrein gevonden werd. Freeriden pur sang dus!

KaPOWFoto: Frank Eerland

Splitboarden

Aan het einde van vrijdag werden de spullen bij de lawinepieper groep ingepakt en was het tijd om de andere deelnemers van KaPOW te vinden. Dit was bij de Gletscherjet 2 waar ook het Alpin Centre zit. Hier kwamen we wederom Erik Rijsenbrij tegen die net terug kwam van de clinic splitboarden en aan z’n gezicht te zien was het een heerlijke trip geweest. “Ja dit was echt prachtig!” begon Erik nog maar eens enthousiast aan z’n betoog. “Stephan Verheij de berggeit was onze gids en die heeft ons naar de andere kant van de Kitzsteinhorn geleid. Vanuit de hoogste gondel was het een klein stukje naar beneden, waarna de toer begon en we dus omhoog moesten klimmen. Eerst echt klimmen, erna splitboards ombouwen en op zoek naar de verse poeder!”

KaPOWFoto: Erik Rijsenbrij

Op de vraag hoe vaak hij dit al had gedaan moest Erik toch eerst nog even wat bekennen. “Dit is eerlijk gezegd mijn eerste keer, ik heb de intro namelijk overgeslagen, maar nadat iemand je het ombouwen even heeft voorgedaan is het eigenlijk heel simpel. Ook de schuiftechniek is wel even wennen, ook al heb je dat ook gewoon snel door.” De trip bestond uit een aantal sessies van 45 minuten die aardig doorbanjeren waren en zeker met steil terrein is het even doorbijten. Maar goed, Erik, die normaal gesproken surfschool FirstWave runt, kreeg her en der tips wat ‘m nog meer van de trip deed genieten. “Onder de binding kan je nog een klepje uitzetten waardoor je hoger staat en dus makkelijker omhoog kan lopen. De tip was juist druk houden op je hak, terwijl je geneigd bent om juist voorover te leunen. Dan wordt de druk verdeeld.”

KaPOWFoto: Erik Rijsenbrij

Dat het niet had gesneeuwd maakte voor berggids Stephan het wat lastiger om de prachtige sneeuw te vinden, maar zijn expertise was goud waard aangezien de groep van Erik toch aardig wat verse sneeuw had gevonden. “Ja, we kwamen toch nog gewoon 20 a 30 cm poeder tegen! We zaten ook wel 75 meter onder de piek van Kitzsteinhorn, maar dan aan de andere kant dan normaal. Hier was nog niemand geweest, prachtig onverspoord terrein, geen wind, blauwe lucht, leuk gezelschap. Helemaal geslaagd dus. Een super start van KaPOW!”

KaPOWFoto: Erik Rijsenbrij

Testcenter 

Last but not least: Het testcenter! Bij Ripstar’s hoofdkwartier op de berg, het Alpincenter, stond een container vol met de allernieuwste freeride gear die uitgebreid getest kon worden door iedereen die aanwezig was. En, niet geheel onbelangrijk, het was nog eens gratis ook! Hier stonden bijvoorbeeld de nieuwste snowboards van Salomon, Burton, Libtech en GNU uitgestald en er was personeel van Ripstar aanwezig om jouw overal bij te helpen. In het geval van een snowboard was het even een kwestie van het omzetten van de bindingen en je kon beginnen het maken van je afdalingen.

KaPOw

Voor de skiërs waren ook de nieuwste Salomon modellen aanwezig, maar dat was nog niet alles. Ook de welbekende freeride ski’s van Rossignol met de hypermoderne Airtips stonden klaar om getest te worden! Aan het einde van de testrit kon je bij de mensen van Ripstar je feedback achter laten en deze werd doorgestuurd naar de importeurs zelf. Met al deze feedback gingen en gaan de fabrikanten vervolgens weer aan de slag om de gear voor het volgende seizoen nóg beter te maken!

Conclusie:

Richting Nederland tuffen na een lang weekend die vol zat met gezelligheid, prachtige verhalen en unieke pretmomenten is meestal niet de leukste bezigheid, maar toch konden we met een geslaagd en tevreden gevoel het gaspedaal weer vloeren op de autobahn. De gemiddelde leeftijd tijdens KaPOW lag iets hoger dan wat wij verwacht hadden, maar gelukkig is leeftijd maar een getal als je samen één passie hebt. Er zijn weer mooie, nieuwe vriendschappen gesloten, hebben we veel (sterke) verhalen aan mogen horen en was het vooral heel erg gezellig. Wij kijken dan ook terug op een heerlijke trip naar KaPOW welke een absolute aanrader voor de freeride liefhebber is die in het begin van het seizoen al wilt toeren en knallen!

KaPOW

Voor Ripstar was KaPOW meer dan alleen de aftrap voor het freeride seizoen, ze hebben hiermee ook meteen laten zien wat je van ze kan verwachten tijdens de aankomende winter. Het ging hier nog om een weekend, maar hoe vet is het om een hele week met een gids op pad te gaan, onverspoord terrein op te zoeken en de meest technische afdaling te pakken? Inderdaad, dat is heel vet! Bekijk voor meer informatie even hun website, klik daarvoor even hierrrrr.

Wij bedanken Frank Eerland en Erik Rijsenbrij voor de foto’s die hier in het artikel staan. Voor een uitgebreider aantal foto’s verwijzen we je graag door naar onze Facebookpagina! Tag daarin al je vrienden en jezelf zodat ook zij niets missen!

Bron:

Frontpage foto: Frank Eerland, Andere foto's: Frank Eerland en Erik Rijsenbrij

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws