Nieuws - 3 november 2018   14:47 Snowchamps on Tour: wePowder Freeride Film Festival 2018 in Tuschinski

Door:

Aan de temperatuur buiten lag het zeker niet, afgelopen zaterdag toen we ons richting de 2018 editie van het Freeride Film Festival begaven. Op de plek van locatie zat de winterse sfeer er ook al aardig in en dus was het enkel een kwestie van een goede plek zoeken waarna het feest kon beginnen!

Zoals je in onze preview al had kunnen lezen stond ook deze avond in het teken van premières en dikke films met daarin nog dikkere lijnen die aan het publiek zouden worden getoond en dus was het zaak om het strak te plannen. Zelf hadden we, na onze ervaringen van vorig jaar, van te voren al wel een soort van planning gemaakt met daarbij wat prioriteiten, maar of we ons daaraan konden gaan houden?

Dat was namelijk nog wel even eh… Koffiedik kijken, zullen we maar zeggen. Het Freeride Film Festival is namelijk niet alleen een plek om de nieuwste films te bekijken, maar ook om iedereen uit de wintersport weer even te kunnen spreken en zien onder het genot van een drankje. Ice Tea voor ondergetekende uiteraard want #SOBERT, maar je snapt wat we bedoelen. Én uiteraard stond Cloud9 Travel ook met z’n stand waar je met een VR-bril je kon wanen in de wereld van het heli skiën!

Freeride Film FestivalFreeride Film Festival

Verder hoefden we na de vorige edities gelukkig niet te zoeken naar een andere locatie, dus dat was wel lekker en ook de afterparty was wederom op de plek waar het vorig jaar werd gehouden. Daarover later meer, want vol goede moed waren we aangekomen bij Tuschinski in Amsterdam, waar de lobby al aardig vol aan het lopen was en de eerste films al gestart waren.

Ons rondje duurde zoals verwacht iets langer dan gepland, maar gelukkig konden we nog optijd in zaal 1 terecht voor Far Out, de nieuwste film van Teton Gravity Research. Dikke lijnen door een heerlijke line-up van atleten werden door de zaal heen geblazen alsof het niets was en genoten hebben we dan ook zeker van TGR’s nieuwste film. Jammer genoeg moesten we het laatste gedeelte missen, aangezien om acht uur alweer een lezing begon over wintersportfotografie.

Zoals je merkt moesten er consessies gedaan worden en dat mondde uit in een avond waar we toch zeker 1.5 film hebben bekeken. Als je nu denkt “what the f*ck heb je dan die hele tijd gedaan?!” wijzen we je graag op de andere lezingen die die avond eveneens gehouden werden.

Paul de Groot nam je namelijk in minder dan een uur tijd mee over de wereld, en dan voornamelijk de plekken waar hij is geweest om te skiën. Je snapt dat het dus van het begin tot het einde een presentatie was waarvan je bek open zou gaan vallen, want waar deze man allemaal is geweest… Dat is gewoon te bizar te noemen. En dan hebben we het nog niet eens over de on board beelden die hij ons liet zien waarin je goed kan zien hoe hij ‘casual’ op ski’s van rete stijle hellingen is komen denderen.

Inspirerend was deze lezing dan ook zeker en het maakte ons des te enthousiaster om toch een keer de stap te maken en ons voor een heli ski trip aan te melden. Maar goed, tijd om lang daarover na te denken hadden we niet, want we moesten door naar de laatste film van de avond: ALL IN van MSP Films!

Voor deze film waren de verwachtingen hoog te noemen, aangezien ze een crew bij elkaar hadden gekregen waar menig film producent jaloers op zou zijn. Met Michelle Parker, Angel Collinson, Tatum Monod en Elyse Saugstad, die ongeveer 70% van de film voor hun rekening namen, heeft MSP Films een erg dikke film neergezet. Het is namelijk wel zo dat dus de vrouwen de overhand hebben qua minuten, maar dat maakt ‘m zeker geen vrouwenfilm!

Freeride Film Festival

Echt totaal niet. We hebben ons dan ook meer dan prima zitten vermaken met ALL IN, ook al mocht volgens ondergetekende Tatum Monod en Johnny Collinson wel wat vaker in beeld komen. Helaas waren beide getergd door blessures, waardoor die vlieger niet opging. Laatste puntje van kritiek was de muziekkeuze, die er normaal gesproken voor zorgt dat je omver geblazen wordt en dat was…. Niet altijd het geval.

Conclusie

Hoe dan ook, het Freeride Film Festival 2018 in Tuschinski georganiseerd door wePowder zat erop en we hadden iedereen weer even gesproken, een mooie start van het seizoen was dit dus zeker! Uiteraard moest er nog even ‘nagebabbeld’ worden in De Kroon tijdens de afterparty, waar het niveau van de avond weer tot een heerlijk dieptepunt werd gebracht. Daarmee kijken we terug op een mooie avond die ons rete enthousiast heeft gemaakt om het aankomende wintersportseizoen, thanks wePowder voor de heerlijke avond!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws