Nieuws - 21 september 2017   17:48 Snowchamps wordt media partner van nieuwe wedstrijdenreeks ‘The Masters’!

Door:

Je hebt het al kunnen lezen op onze social media kanalen en hier zullen we het nog maar eens met alle blijdschap in ons lichaam benadrukken: we zullen namelijk aankomend seizoen de media partner zijn van de wedstrijdenreeks die Sean Taylor Events in het leven heeft geroepen! ‘The Masters’, zoals de reeks kort maar krachtig heet, heeft een aantal veranderingen én overlappingen met de huidige Dutch Cup reeks, maar welke zijn dat precies? En hoe zit dat met inschrijven? Wij leggen het duidelijk uit na de klik!

De trouwe lezer had uiteraard al gezien dat er bovenaan de homepage wat bij is gekomen. Daar prijkt namelijk al een paar dagen de knop ‘Events’ met daaronder het kopje ‘Masters’. Dit was niet een typefout, maar alvast een opwarmertje voor het grote werk. Want nadat we twee jaar hebben meegelopen met de Dutch Cup reeks werden we een tijd geleden benaderd door Sean Taylor met de vraag of we media partner wilden worden van The Masters.

Wanneer we kijken naar onze missie ‘om iedereen te enthousiasmeren voor wintersport en laten zien dat er meer is dan die ene week in februari’ konden we deze kans natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan en dus zullen we aankomende zaterdag 23 september al hiermee aftrappen! Uiteraard gaat dit alles gepaard met een aantal onduidelijkheden die we graag even helder maken, maar dit gaat niet over het format dat Sean Taylor Events al geruime tijd doorvoert in zijn wedstrijden.

Nee, het gaat in dit geval meer om het gemak, want we hebben besloten om een compleet nieuwe pagina in het leven te roepen waar je alles terug kunt vinden. Want veel zoeken? Daar zijn we zelf ook niet erg fan van. Het liefste vinden we alles op één plek en dat hebben we nu met The Masters geregeld. Inschrijven, nieuws, interviews, foto’s, standen, alles is er dus op te vinden!

Veranderingen & overeenkomsten

Eigenlijk zijn er meer overeenkomsten dan veranderingen, maar we zullen het toch allemaal even duidelijk voor je uitschrijven.

Dutch Cup én The Masters in één?

Yes, maar hoe het ook klinkt, wat betreft de wedstrijden van de Dutch Cup zal er voor de deelnemer bar weinig veranderen. Vorig seizoen werden deze namelijk ook al grotendeels door Sean Taylor Events georganiseerd en dit zal dus gewoon zo doorgaan. Enige verandering hier is de naam van het evenement én dat het meteen ook onderdeel is van een andere reeks, maar er mag dus niet vergeten worden dat het een wedstrijd uit de Dutch Cup reeks blijft. Wat we hiermee bedoelen? Nou, eisen die worden gesteld aan de deelnemers, zoals het dragen van een helm en hebben van een licentie, zullen dus ook gewoon van kracht blijven. Enkel wanneer The Masters een wedstrijd organiseert die niet in de Dutch Cup reeks valt, zoals de wedstrijden van SnowPlanet in April 2018 en SnowWorld Zoetermeer in mei 2018, worden de eisen van The Masters zelf geregeld.

Inschrijven, moet dat nu ook twee keer?

Nope, maar dat kan wel de aankomende wedstrijden van Sean Taylor Events nog via 2 kanalen. Via de officiële pagina, klik daarvoor hierrrr, en via de inschrijfpagina van de Nederlandse Ski Vereniging. Let op! Inschrijvingen voor The Masters op 11 november in De Uithof Den Haag moeten wel op de officiële pagina gedaan worden, dan kan je je niet meer inschrijven via de Nederlandse Ski Vereniging.

Behaal ik nu ook meteen twee keer punten?

Verder waren er nog vragen hoe het nou zat met betrekking tot de punten. Ook dat verandert niet. Het enige dat hierin verandert is dat je, wanneer het een wedstrijd van The Masters is, je in één wedstrijd twee keer punten kunnen scoren. Één keer voor de Dutch Cup reeks, één keer voor The Masters en dat terwijl je één keer op het podium staat. Puntentelling van The Masters gaat overigens gewoon hetzelfde als bij de normale Dutch Cup. Het kan dus zo zijn dat je in twee series op de eerste plaats staat.

Bij deze ben je weer op de hoogte van de nieuwe gang van zaken. Indien er toch nog vragen zijn met betrekking tot The Masters die niet in dit artikel voor zijn gekomen, dan kan je altijd even mailen naar info@snowchamps.nl!

Bron:

Foto: Ruben Visser 't Hooft

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws