Nieuws - 1 februari 2019   19:01 SnowWorld breidt uit naar zeven locaties met aankoop SIS Leisure Group

Door:

SnowWorld wordt nog groter! Na het nieuws dat ze SnowPlanet Spaarnwoude over hebben genomen en een deel van de skibaan in Neuss, kondigen ze vandaag aan de SIS Leisure Group over te nemen. Skidôme is eigendom van SnowWorld! 

De volledige SIS Leisure Group is overgenomen door SnowWorld en hiermee komt de Nederlandse wintergigant uit op in totaal zeven locaties. Onder de SIS Leisure Group vallen de sneeuwbanen Skidôme Rucphen, Skidôme Terneuzen, Icekart Rucphen en Indoor Skydive Roosendaal. Hiermee komt de totale lijst van de SnowWorld locaties uit op het volgende:

  • SnowWorld Zoetermeer
  • SnowWorld Landgraaf
  • SnowWorld Amsterdam (voorheen SnowPlanet)
  • Alpenpark Neuss (25%)
  • Skidôme Rucphen & Icekart Rucphen
  • Skidôme Terneuzen
  • Indoor Skydive Roosendaal

“De acquisitie van SIS Leisure Group is strategisch belangrijk voor SnowWorld”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld. “De landelijke spreiding wordt hiermee vervolledigd en met de vestigingen Rucphen en Terneuzen kunnen we ook een heel groot deel van Vlaanderen bereiken. Binnen SnowWorld willen we ook meer diversificatie aanbrengen. Met Indoor Skydive Roosendaal en Icekart Rucphen wordt die ambitie uitstekend vervuld.”

Ook de oprichter van SIS Leisure Group, Nicky Broos, is blij met deze stap. “Toen SnowWorld bij ons aanklopte met de vraag of het SIS kon kopen, ervoeren we dat dan ook als een eer. Het getuigt van verstand en kracht wanneer je zo’n mogelijkheid serieus onderzoekt. We hebben een afweging gemaakt die gebaseerd is op de groeimogelijkheden voor de toekomst, de positie in de markt en de samenstelling van het bedrijf. Deze optelsom en vele gesprekken hebben ertoe geleid dat we besloten hebben om samen met SnowWorld verder te gaan.”

Door de aankoop van deze sneeuwhallen heeft SnowWorld in Nederland nu vrijwel de hele markt in handen. Alleen de indoorbanen Montana Snowcenter in Westerhoven en De Uithof in Den Haag opereren nog onafhankelijk.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws