Nieuws - 8 september 2021   13:46 SnowWorld gaat naar Frankrijk, neemt ‘langste Europese indoorpiste’ over

Door:

Sacre blue! SnowWorld heeft bijzonder nieuws de wereld in geslingerd, na de eerdere overnames van Skidôme & Snowplanet in Nederland én de overname van de skihal in het Duitse Neuss, gaan ze nu richting Frankrijk. SnowWorld neemt Snowhal Amnéville over! 

Snowhal Amnéville ligt, zoals je misschien al wel zou verwachten, in het Franse Amnéville vlakbij de stad Metz. Snowhal Amnéville heeft de langste indoor skipiste van Europa met een lengte van 620 meter, waardoor die titel dus weer ‘terug’ naar SnowWorld zal gaan.

De overname in Frankrijk is de eerste move van SnowWorld naar het land, nadat SnowWorld eerder al eens plannen had getoond voor het bouwen van een nieuwe hal rondom Parijs. Dat speelde enige jaren geleden onder de oude eigenaren van SnowWorld, maar sinds de Belgische Marc Coucke SnowWorld heeft overgenomen, lijkt de focus vooral te liggen op het overnemen en uitbaten van bestaande sneeuwhallen.

Hoe de verkoop financieel in elkaar steekt is niet bekend gemaakt, het enige wat bekend is is dat SnowWorld alleen het uitbaten van de hal daadwerkelijk overneemt voor de komende acht jaar. De hal is eigendom van een consortium van lokale overheden en zij zullen ook de eigenaar van het pand zelf blijven. Verdere details over hoe SnowWorld Snowhal Amnéville gaat omdopen in zijn eigen concept zijn nog niet bekend gemaakt en over deze details zouden de betrokken partijen ook nog verdere afstemming moeten vinden.

Snowhal Amnéville heeft twee pistes in totaal, een lange piste van 620 meter lang en 35 meter breed, waar ook meerdere kickers en rail secties in te vinden zijn, en een korte kinderpiste.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws