Nieuws - 30 april 2020   16:40 SnowWorld in de startblokken: “We kunnen binnen drie dagen open”

Door:

De coronacrisis heeft SnowWorld uiteraard volledig stil weten te leggen, maar de sneeuwhallen zijn er klaar voor om weer open te gaan wanneer de overheid de maatregelen gaat versoepelen. Binnen drie dagen zouden de pistes weer geopend kunnen worden! 

Hoewel de bezoekers de SnowWorld filialen niet in mogen, ligt de boel zeker niet stil. SnowWorld staat klaar om de boel weer op te starten en hoewel er zeker begrip is voor de situatie, hoopt SnowWorld uiteraard dat dit snel gaat gebeuren.

Aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen. Tegenover het AD geeft SnowWorld-salesmanager Joris Gieske aan dat bijvoorbeeld de pistes in SnowWorld Zoetermeer op dit moment voorzien worden van een verse sneeuwlaag om vervolgens bij opening perfecte condities te kunnen presenteren. “De oude sneeuw ziet er nog mooi wit uit, maar zit vol met vuiligheid van schoenen en skimaterialen. Ook is de sneeuw door het gebruik zanderig van structuur geworden. Als we straks weer open mogen, ligt er een prachtige sneeuwvloer”, aldus Gieske tegenover het AD.

Maatregelen

Vlak voordat Nederland de ‘intelligente lockdown’ in ging had SnowWorld zelf al de nodige maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo konden bezoekers alleen gedoseerd naar binnen met een reservering die vooraf online gedaan kon worden. “Organisatorisch hadden we het voor dat moment al op orde. Nu hebben we ook looproutes ontwikkeld, zodat iedereen op anderhalve meter afstand kan bewegen door het pand. We denken er ook aan om bezoekers op koorts te controleren met warmtemeters. Daar liggen de problemen niet. Het is voorlopig wachten op groen licht vanuit de overheid.”

Anderhalve meter afstand houden in de hallen moet geen probleem zijn en daarnaast kaart Gieske aan dat iedereen in de hal al goed ingepakt is, waardoor de kans op besmetting überhaupt een stuk kleiner is. Daarnaast staan er overal desinfecterende gels in het pand en zal de verhuurde skikleding na het dragen 24 uur in ‘quarantaine’ geplaatst worden.

Uitzondering

Hoewel SnowWorld de richtlijnen van het RIVM volgt, is SnowWorld wat dat betreft wel een vreemde locatie in de juridische zin. Zo is SnowWorld officieel geen pretpark, maar ook geen sportlocatie. Het is daardoor lastiger te bepalen wanneer SnowWorld weer open mag, zeker wanneer de overheid gefaseerd de lockdown verder op gaat heffen.

Vorige week werden we enthousiast van het nieuws dat jeugd weer mag sporten. Later volgde echter meer duidelijkheid en bleek dat het niet de bedoeling is dat zij hiervoor gaan reizen”, vertelt Gieske tegen het AD. “Onze leden reizen gemiddeld 15 kilometer. Sommigen komen van véél verder, dus besloten we niet open te gaan voor de jeugd. Als het gerucht gaat dat wij open zijn, staan hier zomaar 600 wintersportfans op de stoep. Ook in deze coronatijd. We moeten ‘Ikea-praktijken’ met meterslange rijen voorkomen. En een corona-uitbraak bij ons, is het laatste wat we willen.”

‘Minste pijn’

Hoewel SnowWorld het uiteraard ook moeilijk heeft door de coronacrisis, komt de sluiting wel op de minst ongunstigste tijd. Het hoofdseizoen voor SnowWorld loopt namelijk tussen oktober en maart, wat de pijn een beetje verzacht. SnowWorld geeft zelf dan ook aan dat ze de hoop hebben dat ze voor de start van het hoofdseizoen weer open kunnen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws