Nieuws - 18 april 2015   16:20 SnowWorld Landgraaf wil hoogste punt van Nederland bereiken

Door:

SnowWorld heeft grootse plannen! De skihal in het Limburgse Landgraaf is nu al de grootste ter wereld, maar als het aan SnowWorld zelf zit blijft het daar niet bij. Ze willen SnowWorld Landgraaf namelijk het hoogste punt in Nederland maken! De skihal in Landgraaf ligt op een kunstmatige heuvel genaamd de Wilhelminaberg, die is ontstaan door al het steenafval van de Limburgse mijnen. De Wilhelminaberg is op dit moment 293 meter hoog, maar het hoogste punt van Nederland is de Vaalserberg met een hoogte van 322 meter. Bij SnowWorld zijn ze nu bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid van een grote toren op de Wilhelminaberg, waardoor Nederland ineens een nieuw hoogste punt zou kunnen krijgen!

Blijkbaar liggen deze plannen al een tijdje op de planken, maar nu ze nieuwe partners hebben gevonden lijkt het project van de grond te kunnen komen. Het grootste euvel is op dit moment het financiële plaatje, maar daarvoor is SnowWorld nu druk bezig met het onderzoek.

De nieuwe toren zal helaas geen onderdeel worden van de skihal, omdat deze constructie er te dicht op zou moeten staan. Een verlenging van de skihal in Landgraaf past simpelweg niet op de Wilhelminaberg tenzij ze een soortgelijke constructie als in Zoetermeer toe zouden passen, maar dit lijkt geen onderdeel te zijn van de huidige plannen. SnowWorld legt de focus dan ook vooral op de zomerse activiteiten, wanneer de bezoekers het liefst buiten zijn. Op dit moment is er al een klimpark en een alpinecoaster te vinden bij de skihal, maar met de komst van de nieuwe toren zouden deze activiteiten verder uitgebreid kunnen worden.

De toren zou namelijk een uitkijkpunt moeten worden compleet met een restaurant en een boomkronenpad. Het klimpark ligt naast de geplande constructie, dus op dit moment zoeken ze uit of het mogelijk zou kunnen zijn om te abseilen naar dit klimpark, waarmee ze gelijk een nieuwe attractie rijker zijn. SnowWorld haalt op dit moment 70% van zijn omzet uit de herfst en de winter, maar ze willen er voor zorgen dat ze ook in de zomermaanden een stabiele bron van inkomsten kunnen genereren. “De sneeuw blijft het belangrijkst, maar de dingen eromheen zorgen dat we ook het jaar rond een gezonde exploitatie kunnen hebben”, aldus Koos Hendriks, de CEO van het bedrijf.

Uitbreiding Zoetermeer

SnowWorld wist ook nog te melden dat het gedoe rondom de uitbreiding van de skihal in Zoetermeer eindelijk zo goed als afgerond is. Het bedrijf heeft acht jaar moeten strijden om de skihal met 100 meter te verlengen en nu lijkt dit eindelijk te gaan lukken. De hal heeft daardoor straks een totale lengte van 300 meter en zou in september van 2016 volledig afgerond moeten zijn!

SnowWorldDe geplande verlenging van de skihal in Zoetermeer

“Een langere baan trekt veel meer mensen. Natuurlijk is het nooit lang genoeg in Nederland, maar om goed te trainen is driehonderd meter prima. Ook komen mensen die lang niet geweest zijn door de verlenging weer eens terug. Daarnaast wordt de baan meer geschikt voor wedstrijden”, aldus Hendriks.

Bron:

Foto: Wikimedia Commons

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws