Nieuws - 7 april 2021   15:09 SnowWorld Landgraaf wordt ‘testlocatie’ op 15 april

Door:

Eindelijk weer een beetje goed nieuws. SnowWorld Landgraaf mag op 15 april de lift weer laten draaien en weer een aantal gasten gaan ontvangen. De indoorhal wordt een van de testlocaties voor de eerste pilot tests voor evenementen! 

Je hebt de naam Fieldlab waarschijnlijk al meerdere keren voorbij horen komen de afgelopen maanden en dat is niet zonder reden. Fieldlab is door de Nederlandse overheid neergezet om onderzoek te doen naar het heropenen van de samenleving, op een verantwoorde en COVID-vrij manier. Zo heeft Fieldlab al theatervoorstellingen gedaan, zijn er concerten geweest en mogen over een week ook enkele horeca gelegenheden in Utrecht open voor een Fieldlab onderzoek.

Gisteren maakte de overheid al bekend dat er veel meer testevenementen gaan plaats vinden door heel Nederland, om te meten wat er precies gebeurt tijdens zo’n evenement om uiteindelijk een plan op te stellen voor het ‘heropenen van de samenleving’. De lijst van de Rijksoverheid is aardig lang en gaat werkelijk alle kanten op. Zo mogen een aantal casino’s meedoen, staan er monumenten en musea op de lijst, maar ook sport mag dus niet ontbreken. Dit zijn dan geen Fieldlab events, maar separate pilots die samengevoegd zullen worden met de resultaten van Fieldlab.

15 april

Op de lijsten van de Rijksoverheid staat nu een ‘pilot evenement’ gepland voor 15 april in SnowWorld Landgraaf, waarbij in totaal 100 deelnemers aanwezig mogen zijn. Het evenement draagt de naam ‘Indoor speel- en sporthallen tot 18 jaar’, wat zou betekenen dat alleen jongeren onder de 18 toegang kunnen krijgen tot dit event.

Tijdens deze events gaat de effectiviteit en de werkbaarheid van de sneltests onderzocht worden. Voordat je het event mag betreden moet je eerst een sneltest afleggen en pas wanneer de test negatief is, krijg je een testbewijs. Met dat testbewijs kan je vervolgens weer naar binnen gaan.

Verdere doelen voor deze proef zijn:

  • Onderzoeken of bezoekers vertrouwen hebben dat het veilig genoeg is om een dergelijke locatie te bezoeken.
  • Onderzoeken wat de ervaring van bezoekers is om een test af te leggen voordat je naar binnen kan.
  • Testen wat de ervaring is voor verschillende organisaties om te controleren op testbewijzen.
  • Controleren of de ondersteunende ICT en apps goed werken.
  • Onderzoeken of de ingerichte teststraten goed functioneren.

Alle huidige COVID-19 maatregelen blijven gewoon van kracht. Je zal dus nog steeds 1,5 meter afstand moeten houden, contact vermijden en ook de avondklok blijft actief.

Andere locaties

Wat betreft de indoorhallen blijft het nu beperkt tot SnowWorld Landgraaf en ook alleen tot 15 april. Wel zijn er nog veel meer onderzoeken gaande de komende weken, de volledige lijst kan je op de website van de Rijksoverheid terug vinden. Zo mag de Efteling 8.000 bezoekers ontvangen op 24 april, gaat er de mogelijkheid komen om de voetbal Bekerfinale te kijken vanuit het Gelredome of de Johan Cruijff Arena en nog veel meer.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws