Nieuws - 23 maart 2016   13:25 SnowWorld Zoetermeer start met verlenging Piste 3

Door:

Na jarenlang van getouwtrek is het nu eindelijk zo ver. SnowWorld Zoetermeer kan eindelijk beginnen met de werkzaamheden om Piste 3 een flink stuk langer te gaan maken! 

Er was heel wat gedoe voor nodig om de verlenging goedgekeurd te krijgen, maar dat is inmiddels gelukt. SnowWorld Zoetermeer is al langer van plan om de derde piste een flinke verlenging te geven maar door gedoe met de gemeente en vergunningen heeft het lang geduurd voordat de goedkeuring eindelijk een keer binnen was.

De vergunningen zijn inmiddels binnen en gisteren is SnowWorld dan ook gestart met de allereerste werkzaamheden om de verlenging te realiseren. Het gaat nu nog om voorbereidende werkzaamheden, maar de daadwerkelijke bouw zal snel gaan beginnen.

SnowWorld

Graafmachines zijn nu bezig met het aanleggen van de toegangsweg naar de top van de heuvel waar Piste 3 al op gebouwd is. De komende tijd zal er veel materiaal naar deze locatie gebracht moeten worden en dus is het zaak dat alle voertuigen dit gebied goed kunnen bereiken. Het gebied is inmiddels afgezet en de komende maanden wordt er hard gewerkt.

De verbouwing heeft een totaal kostenplaatje van ongeveer €10 miljoen, maar daarmee weten ze Piste 3 wel te verlengen met bijna 100 meter tot een totale lengte van zo’n 300 meter. Het doel is om de verbouwing in september 2016 gereed te hebben, tot die tijd zal de derde piste van SnowWorld Zoetermeer zoveel mogelijk geopend blijven zoals normaal.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws