Nieuws - 12 juli 2019   19:39 #Sobert en de afterbang: “It’s time to pay up!”

Door:

Zo. De eerste niet nuchtere maand is voorbij en dus tijd om weer even boven water te komen. Want eh, je was onze weddenschap toch niet vergeten he? It’s time to pay up, bitchez!

Zeg ik iets wat arrogant, maar ik denk dat ik er voor deze ene keer wel mee weg kom. Want 206 hele dagen zonder drank en daarmee de weddenschap winnen, dat voelt lekker. Geen Niek van der Velden kapsel die door Casper Wolf geknipt is, geen gelift naar de Alpen op m’n skischoenen, geen pijn door m’n skischoenen en al helemaal niet adten uit m’n skischoen omdat ik in de Alpen ben aangekomen.

Halleluja!

Dat laatste zou overigens het ergste van alles zijn, want als je m’n skischoenen na een seizoen zou ruiken… Aii… Ter verbeelding: Ik heb gehoord dat de geur bij de afvalverwerkings centrale er niets bij is.

Ja, dan wil je er wel alles aan doen om die weddenschap niet te verliezen.

Anyway, genoeg over dingen die nooit zijn gebeurd omdat ik van de drank af ben gebleven. En eerlijk is eerlijk: het koste wel wat energie om er vanaf te blijven, maar het is me gelukt. Ondertussen is het alweer bijna zes weken geleden dat er weer alcohol gedronken mocht worden door ondergetekende. Dat is, zoals je wellicht al wel hebt meegekregen in SnowWorld Landgraaf, ook goed gelukt en thank god dat er geen kater aan vast hing. Trots als dat ik ben kan ik nu dan ook met opgeheven hoofd schreeuwen dat het tijd is om eh…

Te betalen, met je bek.

Want kom op, je had toch niet verwacht dat je even iets in kon vullen en dat ik het zou vergeten? Okay, fair, dat soort dingen kunnen nog altijd wel voorkomen wanneer je met mij te maken hebt, maar gelukkig was daar altijd nog Tak die me er nog even op attendeerde.

Is er iets veranderd bij je?

Voordat we daar mee verder gaan, eerst even het volgende. De vraag ‘hoe is het nu, met drank?’ komt nu namelijk veelal voorbij, gecombineerd met ‘vind je het nu vies?’ en ‘is er echt wat veranderd bij je?’ en hier kan ik kort en bondig over zijn:

De drank is nog steeds lekker, maar er is wel degelijk wat veranderd!

De eerste paar keer dat ik op het terras zat en de serveerster aan me vroeg wat ik wilde drinken reageerde ik dan ook zonder na te denken met ‘Ice Tea graag’ en toen ze net weg was bedacht ik me: “Aii, dat had gewoon pils kunnen zijn.”

Goed, die momenten gebeuren ondertussen wat minder en als ik terug kijk naar de zeven maanden dat ik: “Biertje? Nee, doe maar Ice Tea,” heb gezegd dan merk ik nu dat het wel degelijk verandering in m’n leven heeft gebracht. Daarnaast miste ik die overmatige liters drank tijdens het après-skiën of stappen sowieso al niet en ging het me juist om die eerste drankjes na een event, lange dag of whatever.

En ja, ik zeg nu overmatige liters drank tijdens het après-skiën en klinkt dat allemaal wat afkeurend, te volwassen en stroef, ook al is dat zeker niet het gevoel wat ik er bij heb. Want drank hoort er gewoon bij en zoals je wellicht hebt meegemaakt stond ik nog vaak genoeg om 3 uur ‘s ochtends de tent af te breken terwijl ik nuchter was, maar het is dus niet iets wat noodzakelijk kwaad is.

Voor sommige zal het zeker helpen om losser te worden, ik ga enkel en alleen nog meer onzin uitkramen dan dat ik al deed. En FYI: dat deed ik dus (naar zeggen) al op een aardig niveau.

Payen

En doorrrr! Bij deze een melding van huishoudelijke aard dat je dus binnen notime een berichtje in je mailbox kan verwachten waarin staat hoeveel geld we van je verwachten. Want na al het gelach is het tijd om je mannetje te staan! Eh, toch? 😉

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws