Nieuws - 20 december 2018   17:33 #Sobert in de Wintersport #1: De eerste twee maanden overleefd!

Door:

Hallo! Even een update vanuit het land der nuchtere mensen. Zoals gezegd zijn we nu precies twee maanden verder en dus is het tijd voor een update. Want heb ik zin gehad in drank, hoeveel zin heb ik gehad in drank en niet te vergeten… Hoe gingen jullie er mee om?

Om rondom die laatste vraag alvast maar even duidelijkheid te scheppen: dit zijn de top vijf meest gemaakte opmerkingen:

#5: Je gaat het zo ontzettend zwaar krijgen vanmiddag/vanavond/vannacht!
#4: Ik ga alleen mee naar de kroeg als jij aan het bier gaat
#3: Haha dat Niek kapsel gaat er komen maat!
#2: Sobert! Al gezopen?

En met kop en schouders staat op nummer #1 de “Hey Roo, pilsje?” welke natuurlijk best wel easy is. Hij wordt nogal eens gevolgd door de tekst “oh nee, jij mag niet he! HAHAHA!” waarna iedereen aan tafel er allemaal heerlijk om kan lachen.

De motherf*ckers. Anyway, nu we dat duidelijk hebben kunnen we door. Voordat ik de pen inklom zat ik er een beetje tegenaan te hikken, maar ik snapte ergens ook de noodzaak van deze update. Na zoveel geschreeuw aan het begin van het seizoen ontkom je er niet aan en hoort een update er gewoon bij. Dus, beste donateurs, nieuwsgierige personen en vriendelijke haters die me graag met het kapsel van Niek van der Velden zien hitchhiken naar de Alpen: bij deze!

Allereerst even voor degene die het allemaal niet begrijpen: klik even op deze blauwe tekst en lees de vorige posts over Sobert en kom dan terug.

Maar goed, deze blog was niet zo maar 1,2,3 geschreven. Waarom niet? Nouja, alles wat ik hier beschrijf voelt een beetje alsof ik heul met de vijand en alsof ik opeens bij de club van boomknuffelaars ben gegaan. En dat is natuurlijk niet het geval. Alcoholische drankjes zijn lekker, maar nu even niet.

En met betrekking tot m’n sobere seizoen zal ik meteen maar eerlijk zijn: het gaat allemaal niet zonder slag of stoot. En dat is niet omdat ik voorheen een enorm drankorgel was, maar nu pas merk ik hoevaak er eigenlijk alcohol genuttigd wordt. En dan heb ik het niet meteen over liters tegelijk, maar ook die ‘paar drankjes’. Door mij, maar nu vooral door m’n omgeving. In dit geval zit je er namelijk niet in, maar kijk je vanaf de zijlijn toe hoe vrienden, familie, enzovoort van alles naar binnen werken.

Wat me opviel is dat ik nu ook wel aardig het moment herken waarbij men van ‘gezellig een drankje doen’ naar ‘zuipen tot we er bij neervallen’ gaat. Noem me een voormalig alcoholist, maar ik had er zo echt niet bij stil gestaan!

Het ergste moment

Echt één moment waarop ik echt graag had willen drinken heb ik niet, al heb ik wel meerdere keren gehad dat het wel echt lekker was geweest. Na de Europa Cup bijvoorbeeld in SnowWorld Landgraaf had een biertje me wel lekker gesmaakt, net zoals de champagne die we in het vliegtuig kregen aangeboden toen we wat te vieren hadden.

Dat waren dus wel keren dat ik even twee keer moest nadenken en toen viel me trouwens wat op. Want ik mis op ‘t moment die liters drank niet, maar ik zou enkel de ‘gezelligheidsdrankjes’ toch wel graag willen nuttigen. Maar goed, dat mag nou eenmaal niet en ook al probeert iedereen me aan de drank te krijgen, ze maken mij de pis niet lauw!

De komende periode

Okay, die tekst van Theo Maassen heeft er bij nader inzien niets mee te maken, maar de vorige maanden zijn kinderspel wanneer ik even naar aankomende maand kijk. Kerst, Oud & Nieuw en gezellige feestjes zitten eraan te komen en ook m’n eerste avontuur naar de sneeuw staat op de planning. Dat wordt dus de eerste keer echt après-skiën in Oostenrijk. En dat zonder alcohol!

Ik ben benieuwd hoe ik het allemaal ga vinden in Oostenrijk en ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden. Voor nu ben je weer up to date, wil je meer zien? Dat kan, via Instagram stories post ik vaker iets dus snel naar @robert.degroot en naar @snowchampsnl om niets te missen!

Ben je nog ergens naar benieuwd? Schroom niet om me een berichtje te sturen, wie weet pak ik het wel op in m’n nieuwe blog. Overigens is er ook nog altijd de mogelijkheid om te doneren, waarbij het bij elkaar verzamelde geld 100% in Snowchamps gaat. Al met al dus sowieso een goede investering en meer informatie daarover vind je in het vorige artikel wat geschreven is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws