Nieuws - 11 september 2019   9:43 Sölden en Stubai openen vrijdag de skiliften

Door:

Mogen we ‘m pullen? Ja? Mooi. Daar komt ‘ie: Wij verklaren het wintersportseizoen 2019/2020 officieel voor geopend! 

Yes sir! De zomer kan met een grote boog de prullenbak in geknikkerd worden, we mogen officieel weer weg dromen met winterse beelden en de ski’s weer gaan voorzien van een eerste waxlaag. De winter is gearriveerd in de Alpen! De beelden van besneeuwde gebieden zijn al heel de wereld over gegaan en al die sneeuw heeft uiteraard weer een extra mooi effect.

Oostenrijk

De Oostenrijkse skigebieden Sölden en Stubai hebben door die verse sneeuwval aangekondigd dat ze het seizoen nu al vast aftrappen en dat doen ze beide door vanaf vrijdag een eerste gedeelte van het skigebied open te gooien. Uiteraard zal dit op de gletsjers zijn, maar maakt dat wat uit? Het is eindelijk zo ver, het seizoen is gestart!

Stubai

Voor Stubai komt de opening een stuk eerder dan gepland en een halve maand eerder dan vorig jaar. Er is een goed pak sneeuw gevallen en dus ligt de boel er best wel lekker bij.

Vanaf vrijdag gaan de 3S Eisgratbahn I+II, Gamsgarten II, Rotadl en de Daunferner II liften open, waarmee de blauwe 7-Daunferner en de 9-Daunenhang pistes bereikt kunnen worden. De eerste afdaling is beschikbaar vanaf 8 uur en je kan doorgaan tot 16.15 uur.

Het zijn dus nog geen dikke meters, maar dat kan je ook niet verwachten zo vroeg in het seizoen, toch?

Diesen Freitag, 13. September geht's los: wir starten am Daunferner in die Skisaison 2019/20. 🎿⛷️🏂Geöffnete…

Geplaatst door Stubaier Gletscher op Maandag 9 september 2019

Sölden

In het Oostenrijkse Sölden gaat ook een gletsjergebied open en wel de Rettenbachgletsjer. Hier gaan vanaf vrijdag drie liften open waarmee je naar boven kan en waar je de eerste paar pistes mee kan bereiken. De geopende liften zijn de Schwarze Schneide I en II en de SL Karleskogl.

Overigens is het voor de Rettenbach alleen maar goed nieuws dat de condities nu al goed genoeg zijn voor een opening, aangezien ze hier de eerste FIS World Cup wedstrijd van het seizoen willen gaan houden. Vorig jaar hebben ze ‘m af moeten lassen vanwege een zware storm boven op de berg en het kan altijd spoken bovenop de gletsjer, dus het zal ook dit jaar weer afwachten zijn. Tot die tijd, lekker meters maken!

🎊 Breaking NEWS ⛷Der Herbstskilauf am Rettenbachgletscher kann mit 13.09.2019 starten. Geöffnete Lifte 👉 Schwarze…

Geplaatst door Sölden / Soelden / Solden op Maandag 9 september 2019

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws